Audi oprește producția SUV-ului de performanță SQ5

Audi a sistat producția crossover-ului de performanță SQ5. Decizia vine din cauza aprobării și introducerii în luna septembrie al acestui an a noului standard ecologic WLTP (Worldwide harmonized Light vehicle Test Procedure). De menționat, că modelul performant al producătorului din Ingolstadt nu este unicul, care are de suferit de pe urma introducerii noului standard, mai devreme fiind orpită definitiv producția BMW M3 de generație actuală.
Noul standard WLTP va înlocui vechiul NEDC (New European Driving Cycle) în luna septembrie al acestui an și prevede noi metode de testare a emisiilor și consumului de combustibil a automobilelor pe piața europeană. Astfel, dacă conform standardului NEDC vehiculele erau testate doar în încăperi speciale pe standuri, unde producătorii puteau manipula rezultatele finale prin softuri și programe speciale de micșorare a nivelului emisiilor, precum au procedat cei de la Volkswagen în SUA, cauzând scandalul de amploare Dieselgate. Noul standard WLTP prevede testarea automobilelor noi în condiții de trafic real, pe drumuri publice, pentru a stabili nivelul de emisii și consum de combustibil real, pentru ca datele tehnice oficiale să fie apropiate la maxim de cele reale.
Cei de la Audi precizează că sistarea producției SQ5 pentru piața europeană are un caracter temporar, iar producția va fi reluată după reglarea conflictelor apărute între SUV-ul de performanță și noul standard ecologic. Până la reluarea producției dealerii europeni sunt în drept să comercializeze stocurile existente a crossover-ului performant.
0
1,889
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!