Autorităţile de la Chişinău au găsit o soluţie pentru circulaţia internaţională a automobilelor din stânga Nistrului

Autorităţile de la Chişinău şi preprezentanţii regimului de la Tiraspol au găsit un numitor comun în privinţa admiterii vehiculelor din regiunea transnistreană la circulaţia internaţională. Un comunicat în acest sens a fost emis de Biroul Politici de Reintegrare.
La 23 aprilie curent, la sediul Misiunii OSCE din Chişinău, a avut loc cea de-a 20-a şedinţă a grupurilor de lucru pentru dezvoltarea transportului auto şi infrastructurii drumurilor. La şedinţa au participat reprezentanţi politici al celor două maluri ale Nistrului, dar şi partenerii internaţionali din cadrul formatului de negocieri "5+2". În urma negocierilor reprezentanţii autorităţilor Republicii Moldova şi a regimului de la Tiraspol au ajuns la un consens în vederea lansării unor plăcuţe de înmatriculare neutre pentru automobilele din regiunea transnistreană, care să permită accesul acestora la traficul internaţional.
La şedinţă a participat şi un expert din cadrul IDIS "Viitorul" Sergiu Gaibu, care a relatat că în urma modificărilor stabilite, pe teritoriul Republicii Moldova vor circula automobile cu trei tipuri de plăcuţe de înmatriculare. Primul tip, standard, prevede înmatricularea automobilelor cu utilizarea plăcuţelor de înmatriculare moldoveneşti, cu simbolica Republicii Moldova, care este şi unicul tip de care pot beneficia locuitorii malului drept al Nistrului.
Cel de-al doilea tip de plăcuţe de înmatriculare este cel cu simbolica transnistreană, care nu poate fi admis la circulaţia internaţională dar poate circula pe teritoriul Republicii Moldova cu anumite restricţii. Cel de-al treilea tip de plăcuţe de înmatriculare este unul absolut nou, neutru, care va fi înmânat proprietarilor de automobile înregistrate pe malul stâng al Nistrului, lipsit de simbolica separatistă, dar şi de cea a Republicii Moldova, cu care locuitorii regiunii transnistrene vor avea acces la traficul rutier internaţional.
1
2,719
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!