Bloomberg: Renault și Nissan ar putea fuziona

Agenția Bloomberg, cu referire la surse interne anonime din cadrul Alianței Renault-Nissan a anunțat că companiile negociază în prezent ulterioara fuziune într-un singur gigant automobilistic, iar șefii Alianței se declară convinși, că compania nou-creată va deveni invincibilă și va face cu ușurință față tuturor provocărilor actuale și viitoare din industria auto, precum dezvoltarea propulsiei electrificate, sistemelor de pilot automat și rețelelor de car-sharing.
Conform informațiilor obținute de Bloomberg, sursele precizează că la baza ideii fuzionării stă chiar Carlos Ghosn, managerul de top din cadrul Alianței, care în acest an se pregătește să părăsească postul său. Alianța a atins succese indiscutabile în industria auto mondială, fiind prezentă cu unul sau mai multe mărci pe toate piețele din lume, iar în 2017 a reușit să comercializeze un număr record de automobile, devenind cel mai mare producător auto din lume. Cei mai fructuoși sunt chiar ultimii ani de existență a Alianței, conduse de Carlos Ghosn.

În prezent Renault se află în posesia a 43% din acțiunile Nissan, pe când producătorul nipon dispune de o cotă de 15% din hârtiile de valoare a francezilor. De curând Mitsubishi s-a alăturat Alianței și pe viitor va beneficia de marea parte a tehnologiilor din cadrul acesteia pentru dezvoltarea propriilor modele, însă direct compania niponă este supusă firmei Nissan, căreia aparține nu mai puțin de 30% din acțiunile Mitsubishi.
Eventual, dacă informațiile publicate de Bloomberg se vor adeveri, faptul că guvernul francez are în posesia sa 15% din acțiunile Renault iar cel nipon dispune de acțiunile Nissan, ar putea crea dificultăți în încercarea celor două companii de a fuziona într-un singur gigant. Deocamdată, însă, nimeni din oficialii Alianței nu a venit cu o reacție.
0
2,183
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!