Bodo Buschmann, fondatorul BRABUS, a decedat. Ne amintim de marile sale realizări.

Un mesaj sumbru, primit astăzi din Bottrop, Germania, ne-a anunţat despre trecerea în nefiinţă a lui Bodo Buschmann, fondatorului renumitului atelier de tuning BRABUS. Pentru noi, e o veste şi mai tristă, întrucât am fost onoraţi în repetate rânduri să-i vizităm pe cei de la BRABUS, să testăm multe dintre creaţiile lor demenţiale şi chiar să legăm o amiciţie frumoasă de atâta timp încoace. Aşa că vestea tristă de astăzi ne-a motivat să ne amintim şi să vă amintim cine a fost Bodo Buschmann, omul care a creat BRABUS.
Născut în 1955, Bodo a fost un entuziast al automobilelor de mic băieţandru, or, părinţii săi deţineau o companie cu rol de dealer de maşini în Germania. Astfel micuţul Bodo s-a „infectat” inevitabil de virusul motoarelor, a mirosului de benzină şi a ingineriei performanţei.
A fondat compania Brabus în anul 1977, pe când era încă student. Din prima zi Bodo a decis că BRABUS va fi devotat exclusiv tuning-ului şi rafinării exclusive a modelelor Mercedes-Benz. Doar Mercedes-Benz. Primul sediu al companiei era un mic atelier în spatele sediului companiei părinţilor săi, însă în scurt timp acest sediu era deja neîncăpător, aşa că BRABUS şi-a mutat sediul în locul său actual de amplasare, crescându-şi între timp suprafaţa şi amploarea edificiilor pe care le ocupă.
Numele BRABUS şi-a câştigat rapid e reputaţie excelentă printre pasionaţii de automobile, devenind un sinonim pentru predilecţia spre calitate şi performanţă atinsă prin modificări de esenţă. Iar Bodo a fost cel care şi-a dedicat întreaga viaţă companiei, având un instinct superb pentru generarea ideilor bune în inginerie. Îl puteai găsi la muncă aproape la orice oră, de dimineaţă până seară, de luni până duminică. Necătând la succesul pe care-l atinsese compania, Bodo era cunoscut pentru simplitatea şi umanitatea sa.
Încă de pe atunci când crease primele exemplare tunate Mercedes-Benz, care se bucurau de apreciere, Bodo se ghida de standarde de calitate asemănătoare celor de uzină. Cumpărătorii BRABUS trebuiau să aibă garanţia aceleiaşi fiabilităţi legendare Mercedes-Benz, în ciuda performanţei sporite sau a modificărilor efectuate de atelier.
Pasiunea pentru munca sa l-a însoţit de când a fondat compania, la 22 de ani, până în ultima zi. Avea şi un motto al său – „niciodată nu munci pentru bani, munceşte pentru pasiune!”.

Deşi Bodo Buschmann a trecut în nefiinţă, iar angajaţii săi deplâng pierderea prin care trec, atelierul BRABUS priveşte cu încredere într-un viitor pe care chiar Bodo l-a conturat. Aşa cum şi-a dorit creatorul BRABUS, fiul său va fi cel care va prelua conducerea companiei şi care o va ghida spre o nouă epocă.
0
4,844
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!