Centura Mării Negre: cea mai mare autostradă din Europa care va trece prin Moldova

24 Aprilie 2018, 09:21
Denis Godorozea via Auto-Bild.ro
Publicaţia Asociaţiei Mondiale a Drumurilor "World Wighway Magazine" a anunţat despre proiectul unei autostrăzi, ce a primit denumirea "Centura Mării Negre", care va fi şi cea mai lungă autostradă din Europa cu o lungime de 7,000 km, iar cel mai important este că aceasta va trece, inclusiv, prin Republica Moldova!

Construcţia autostrăzii inelare va demara anul viitor. În România aceasta îşi va lua începutul de la Giurgiu, va ajunge la Bucureşti, după care va urma în direcţia Iaşi, de unde va continua până în Chişinău, astfel se va face o legătură importantă directă între capitalele României şi Republicii Moldova. Din Chişinău autostrada va continua în direcţia oraşului Odesa din Ucraina.
În total autostrada va măsura circa 7,000 km în lungime, fiind cel mai mare traseu din Europa şi al doilea ca lungime după autostrada inelară din Australia, care măsoară 14,500 km.

Lucrările ar putea demara din 2019, concomitent în toate ţările participante, printre caer Turcia, Georgia, Armenia, Azerbaidjan, Rusia, Ucraina, Republica Moldova, România, Bulgaria, Serbia, Tirana şi Grecia. Fiecare stat va achita costul de producţie a autostrăzii de pe teritoriul său din cont propriu, pe când ţările membre a Uniunii Europene vor beneficia de resurse din fondurile europene.
0
4,111
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!