Citroen C1 facelift vine cu versiuni noi

Primul model din trio-ul gemenilor franco-niponi care a beneficiat de un facelift a fost micuțul Toyota Aygo, care a primit un design exterior revizuit cu o fascie frontală absolut nouă. Al doilea reprezentat actualizat al compactelor este hatchback-ul Citroen C1, însă, contrar fratelui cu sigla Toyota, acesta a primit mai multe dotări noi, păstrându-și designul exterior anterior, dar care este, probabil, chiar cel mai reușit din toate cele trei modele.
Având un exterior reușit, deci, Citroen C1 pune accentul pe personalizare, pentru tinerii orașelor mari, care-și doresc o unitate de transport accesibilă, dar totodată să se evidențieze în traficul rutier. Pentru a satisface cerințele unui număr mai mare de clienți, cei de la Citroen au suplinit gama nuanțelor cu câteva noi, inclusiv și pentru inserțiile din habitaclu.
Ca și în cazul Aygo, C1 a primit o izolare fonică îmbunătățită și un set extins de asistenți pentru șofer, printre care cel de monitorizare a indicatoarelor rutiere. Sistemul multimedia oferă acum conectivități Apple CarPlay, Android Auto și MirrorLink. Ca și anterior, C1 va fi oferit în trei variante de caroserie, cu 3 sau 5 uși, și în varianta pseudo-decapotabilă Airscape, cu acoperiș pliabil textil, dar cu prezența tuturor montanților. În lista dotărilor a fost inclusă noua Urban Ride, un soi de versiune "off-road", cu accente masculine precum inserții de plastic negru pe caroserie, capacele oglinzilor laterale vopsite în culoare neagră și jante speciale de 15 inch. Noua dotare Elle, destinată, în special, părții feminine a clienților și elaborată în cooperare cu revista pentru femei cu aceeași denumire. Cu această dotare C1 primește o caroserie bicoloră, habitaclu în nuanțe roz și suriu, dar și logouri "Elle" la exterior. Ambele versiuni au la bază dotarea de top Shine, care include, pe lângă altele, camera pentru marșarier, volan multifuncțional și sistem multimedia cu ecran tactil de 7 inch. Opțional pentru acestea pot fi bifate opțiuni precum sistem automat de climatizare, sistem key-less și setul avansat de asistenți și siguranță activă.
Afară de îmbunătățirile cosmetice, Citroen C1 primește și motorul cu 3 cilindri de 1.0 litri dezvoltat de Toyota, care livrează 72 CP și 93 Nm. Acesta va fi cuplat în continuare la cutia manuală cu 5 trepte, sau la versiunea robotizată a acesteia ETG. Motorul modernizat corespunde acum normelor ecologice Euro-6.2.
Vânzările compactei actualizate vor începe în a doua jumătate al acestui an. Versiunile de top Urban Ride și Elle vor avea un preț de 14,450 euro și, respectiv, 14,950 euro fără opționale. Versiunea "bărbătească" poate fi achiziționată și cu acoperișul pliabil Airscape, ce aduce cu sine și o majorare a prețului inițial.
0
2,058
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!