Confirmat: Subaru rămâne fidel fanilor cu modele sport şi multă putere sub capotă

În ultimii ani Subaru pare să cedeze tendinţelor pieţii mondiale lansând modele noi, care nu prea corespund concepţiei mărcii. Ultimele modele lansate sunt chiar două SUV-uri, noua generaţie Forester şi un model cu totul nou, destinat în special pieţii americane, SUV-ul de dimensiuni mari cu 7 locuri – Subaru Ascent. Însă niponii asigură că fanii râvniţi a mărcii nu au motive de a se întrista, căci Subaru va rămâne fidel tradiţiilor pornite de mulţi ani în urmă.
Astfel, niponii au confirmat că în următorii 2-3 ani vor fi lansate noile generaţii WRX STI şi BRZ, iar acestea vor oferi aceeaşi manevrabilitate excepţională de rând cu un surplus de putere. Noul WRX va fi lansat în 2020, iar pentru anul viitor niponii pregătesc o actualizare pentru prezenta generaţie WRX STI care va ţine în primul rând de propulsorul turboaspirat de 2.5 litri, care va primi un surplus de putere şi va livra circa 315 CP. Actualizarea va avea loc pentru a răspunde noilor hot-hatch-uri precum Audi RS3 şi Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC, însă rivalul adevărat pentru acestea va fi viitoarea generaţie WRX STI.
Noul WRX va avea la bază o nouă platformă, iar versiunea STI, cel mai probabil, va dispune de propulsie hibridă, care va combina unitatea turboaspirată de 2.4 litri preluată de la noul Ascent cu un motor electric. În cazul versiunii sportive motorul va beneficia de alte turbocompresoare şi alte modificări pentru o putere maximă. Contrar tendinţelor din industria auto mondială, noile WRX STI şi BRZ vor fi disponibile cu cutie de viteze manuală.
0
1,968
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!