Ford F-150 uimește cu eficiența propulsorului pe motorină

În vara anului trecut Ford a celebrat cei 100 ani de la apariția primului pick-up cu sigla sa, pe când în acest an modelul F-150 celebrează 70 ani de existență. 2018 este cu atât mai important pentru pick-up-ul legendar, întrucât vara vor demara vânzările primei versiuni cu propulsor diesel F-150.
De menționat, că până acum Ford mai folosea unități pe motorină la pick-up-urile sale, însă niciodată de acestea nu a beneficiat și cel mai faimos – F-150. Din vara acestui an pentru prima dată modelul va fi disponibil cu propulsor turbodiesel, acesta va fi propulsat de o unitate V6 de 3.0 litri cu 258 CP și 597 Nm la activ. Cuplul maxim în acest caz este mai mare chiar și decât în cazul versiunii cu unitatea V8 de 5.0 litri pe benzină! În mod standard motorul se va cupla la cutia automată cu 10 rapoarte, care va transmite cuplul pe puntea spate, opțional fiind disponibilă varianta cu tracțiune integrală.
Noul Ford F-150 Power Stroke Turbodiesel va putea tracta la bord între 880 și 916 kg în dependență de echipare și o remorcă cu o greutate de cel mult 5,171 kg. Clienții vor avea de ales între două tipuri de caroserie.
Mândria mare al celor de la Ford este consumul de combustibil minim de care dă dovadă noul F-150 cu propulsor diesel. Americanii caracterizează propriul model ca fiind cel mai eficient în clasă cu un consum în regim urban de 10.7 litri la fiecare sută de kilometri. Consumul în regim mixt constituie 9.4 litri, iar în afara orașului Ford F-150 va avea nevoie de doar 7.8 litri de motorină la 100 km.
Ford F-150 turbodiesel va fi disponibil pe piața americană în vara acestui an. Producătorul nu a anunțat prețul pentru versiunea incipientă, însă presa occidentală prezice un preț de până la 30 mii dolari.
0
2,354
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!