Hyundai și KIA au prezentat noua tehnologie de încărcare wireless a electromobilelor

Centrul ingineresc american al celor de la Hyundai-KIA (HATCI) în colaborare cu compania Mojo Mobility și ministerul energeticii SUA au anunțat finalizarea proiectului de dezvoltare a unui nou sistem de încărcare wireless a automobilelor electrice. Reprezentanții companiilor caracterizează sistemul ca cel mai eficient din cele existente în prezent și au început cercetările în vederea lansării acestuia în producție în masă.
Adevărat, sisteme de încărcare fără fir a automobilelor au existat până acum, însă noul sistem dezvoltat de centrul ingineresc american este revoluționar prin viteza de încărcare a bateriilor. Astfel, specialiștii HATCI și Mojo Mobility au încărcat un KIA Soul EV de la un o stație de 10 kW cu un randament de 85%.

Noul sistem de încărcare wireless este și mai simplu în folosință de viața de zi cu zi, potrivit specialiștilor HATCI, dat fiind faptul că pentru eficiență maximă în timpul încărcării automobilul trebuie parcat deasupra locului unde este amplasată plăcuța ce transmite energia electrică, însă în cazul tehnologiei dezvoltate de HATCI, automobilul nu trebuie parcat strict în așa mod pentru ca plăcile de la sol să coincidă cu poziția celor de la inferiorul mașinii cu o precizie de 100%.
Chiar și având în vedere eficiența noului sistem de încărcare dezvoltat de specialiștii Hyundai-KIA și Mojo Mobility, încărcătoarele cu cablu rămân a fi în prezent mai eficiente. KIA Soul EV este dotat cu o baterie de 30 kWh, ce poate asigura o autonomie de până la 179 km. De la o stație de încărcare rapidă prin cablu Soul EV are nevoie de 30 minute pentru o suplinire de 80% a bateriilor. Încărcarea completă de la o priză de 240 volți îi va lua până la 5 ore.
0
1,955
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!