În Suedia apare primul carosabil capabil să încarce automobilele electrice (Video)

Suedezii revoluționează industria automobilelor electrice cu primul carosabil capabil să încarce din mers automobilele electrice. Noul carosabil ocupă o porțiune de drum de 2 km pe traseul între capitala suedeză Stockholm și cel mai mare aeroport din țară Stockholm-Arlanda.
Concepția carosabilului este pe cât de ingenioasă, atât și de simplă, aparent. Porțiunea specială de drum este divizată în mai multe despărțiri a câte 50 metri, fiecare cu câte o șină integrată. În timpul apariției automobilului electrificat pe porțiunea de drum specială, acesta este conectat automat la "încărcător" special, care însoțește electromobilul pe întreaga distanță parcursă, asigurând transmiterea energiei electrice. Pentru a putea fi conectat, electromobilul va trebui dotat cu un receptor special.

Energia electrică livrată de noul carosabil nu este gratuită, însă. Sistemul intelectual poate recunoaște fiecare automobil în parte și să perceapă mijloace bănești pentru servicii de pe conturile bancare ale proprietarilor.
Prețul unui kilometru de astfel de carosabil are un preț de un milion euro, ceea ce este de 50 ori mai ieftin decât construcția unui kilometru de linie de tramvai. Astfel, autoritățile suedeze planifică să lanseze mai multe drumuri "electrificate" până în anul 2030, pentru a reduce numărul automobilelor cu motoare cu ardere internă cu până la 70%. Folosirea noului tip de carosabil electrificat ar putea reduce nivelul emisiilor nocive cu până la 90% în viitor.
0
1,687
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!