Jaguar celebrează cei 50 ani de existenţă a navei amiral XJ cu versiunea specială XJ50

Nava amiral al celor de la Jaguar, sedanul XJ, aflat la cea de-a cincea generaţie, marchează 50 de ani de existenţă. Cu această ocazie britanicii au prezentat în cadrul Salonului Auto de la Beijing ediţia specială Jaguar XJ50.
La exterior ediţia jubiliară aduce sedanului bare de protecţie preluate de la versiunea de top Autobiography şi jante originale Venom din aliaj uşor de 20 inch. Despre apartenenţa modelului la ediţia specială vor sugera multiplele sigle şi inscripţii, prezente cât la exterior, atât şi la interior. Habitaclul navei amiral jubiliare este căptuşit cu piele fină perforată cu cusătură specială.
Ediţia jubiliară XJ50 va fi disponibilă în Marea Britanie în două variante de caroserie – standard şi cu ampatament mărit, pe când pe alte pieţe XJ50 va putea fi achiziţionat doar cu ampatament mărit. Pe teritoriul Regatului Unit toate unităţile jubiliare Jaguar XJ50 vor fi propulsate de motorul turbodiesel V6 de 3.0 litri cu 300 CP la activ, pe când pe alte pieţe vor fi disponibile şi motoarele V6 de 3.0 litri cu 340 CP şi V8 de 5.0 litri cu 470 CP.
Ediţia jubuliară ar putea fi şi ultima în cariera celei de-a cincea generaţie a navei amiral Jaguar, care a fost lansată pentru prima dată în 2009. În toamna acestui ani britanicii urmează să prezintea noua, cea de-a şasea generaţie XJ, care s-ar putea îndepărta de la filosofia modelului actual, devenind un liftback complet electric.
1
2,086
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!