Jaguar pregătește un SUV de dimensiuni mari pe baza Range Rover

Lansarea mărcii Jaguar în segmentul SUV-urilor premium a marcat un succes deosebit pentru britanici, care până nu demult nici nu-și puteau imagina un model din acest segment cu propria siglă. Totuși, ca fiind o companie unică, Jaguar și Land Rover până la lansarea F-PACE au fost jucători în două segmente automobilistice diferite, fiecare cu o filosofie proprie bine definită. Însă dezvoltarea activă a segmentului SUV-urilor a creat tot mai multe nișe pentru modele noi cu destinații și caracter diferit, astfel încât modelele cu capacități sporite în off-road cu sigla Jaguar nici să nu prea concureze cu cele cu sigla Land Rover. Succesul F-PACE este cu atât mai remarcant și frumos, având în vedere că odată cu lansarea sa acesta a dublat (!) vânzările mărcii Jaguar la nivel mondial.
Astfel, nici nu e de mirare că britanicii s-au preocupat de dezvoltarea unui nou SUV Jaguar, de dimensiuni mai mari, care să concureze direct și să rupă o parte din cota ocupată pe piață de Porsche Cayenne. Acesta va fi al patrulea SUV și noua navă amiral în gama britanicilor. Oficialii companiei nu se grăbesc să confirme sau să infirme afirmațiile apărute în presa occidentală, dar conform datelor revistei britanice Autocar noul model va fi lansat în 2021 și va avea un preț de minim 80 mii lire sterline. La baza viitorului SUV de top stă platforma Range Rover, însă aceasta va fi adaptată pentru un caracter mai sportiv, distinctiv modelelor cu sigla Jaguar.
Totodată viitorul model va avea foarte puține trăsături asemănătoare fratelui brutal, va avea o siluetă dinamică și o lungime mai mare a caroseriei, deși ca și în cazul Range Rover aceasta va fi compusă aproape în întregime din aluminiu. Se planifică că viitorul model va adapta și noul limbaj stilistic al mărcii.
Până atunci, însă, cea mai apropiată premieră Jaguar este noua navă amiral XJ, care va evolua într-un liftback electric, iar din punct de vedere al substratului tehnic va fi foarte apropiat noului I-PACE. Premiera noului XJ va avea loc până la finele acestui an, iar anul viitor va fi lansată versiunea actualizată F-PACE, care va beneficia de versiuni și propulsoare noi, inclusiv hibride.
0
2,524
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!