Mercedes-AMG ar putea lansa al treilea model propriu

Sub-diviziunea Mercedes-AMG ar putea lansa un al treilea model propriu, care să nu fie disponibil cu sigla Mercedes-Benz. Acesta ar putea fi și cel mai accesibil model din gamă, care să concureze cu Porsche Cayman și Boxter. Totodată, oficialii companiei au confirmat pentru revista britanică Autocar, că Mercedes-AMG nu intenționează să lanseze un SUV propriu, cel puțin, în viitorul apropiat.
În prezent Mercedes-AMG dispune de două modele proprii, care nu sunt oferite în versiuni "standard" cu sigla Mercedes-Benz – Mercedes-AMG GT în caroserie coupe cu 2 și 4 uși, iar în curând acestea vor fi acompaniate de un al treilea model. Mai devreme, însă, va fi prezentat conceptul acestuia.
Noul model va avea dimensiuni mai compacte și se va situa pe o treaptă mai jos de coupe-ul GT, având și un preț relativ accesibil, concurând direct cu Porsche 718 Cayman. Totodată noul model nu va lua locul modelului SLC, punând accentul pe sportivitate cu versiuni de performanță indisponibile pe micuțul SLC.
În același interviu, șeful diviziunii Mercedes-AMG Tobias Moers a confirmat că coupe-ul cu 4 uși Mercedes-AMG GT va beneficia de o nouă versiune hibridă de top, care va combina unitatea turboaspirată V8 de 4.0 litri cu motoarele electrice, iar puterea totală va constitui circa 800 CP.
Vorbind despre probabilitatea apariției unui SUV propriu Mercedes-AMG, Moers a declarat că această probabilitate este exclusă în prezent, dat fiind faptul că SUV-urile cu sigla Mercedes-Benz dispun de versiuni de performanță AMG, iar un nou SUV nu s-ar integra în gama prezentă.
0
1,728
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!