Mercedes-Benz va lansa o nouă navă amiral cu propulsie complet electrică

Anul trecut nava amiral Mercedes-Benz S-Class a trecut printr-un facelift de mijloc de carieră, iar noua generație urmează să fie lansată peste 2 ani. Nu cu mult mai târziu germanii planifică să lanseze un model absolut nou, o navă amiral cu propulsie complet electrică, care va primi denumirea EQ S. Declarația aparține unuia dintre șefii proiectului Michael Kelz.
Noua navă amiral electrică va avea dimensiuni asemnănătoare celor al noului S-Class W223, ba chiar ar putea avea un ampatament mărit, grație construcției și lipsei unui motor convențional cu ardere internă sub capotă. Viitorul EQ S a fost prefațat de conceptul IAA, prezentat în 2015, însă modelul de serie va primi un design mai discret, asemănător limbajului stilistic al mărcii. Kelz a adăugat că noul sedan electric va avea la bază platforma MEA (Modular Electric Architecture) și că noul model va fi unul de nivelul S-Class-ului, dar nu va fi un S-Class.
Către anul 2022 Daimler planifică să aibă în gama sa nu mai puțin de 20 modele electrificate, dintre care versiuni hibride a modelelor existente, cât și modele individuale complet electrice, care vor fi lansate cu un brand aparte "EQ". Afară de nava amiral EQ S, a fost confirmată producția crossover-ului EQ C și a hatchback-ului compact EQ A. Printre concurenții viitorului sedan de top EQ S se enumeră Porsche Mission E, Audi A9 e-tron și Jaguar XJ, care la fel vor avea propulsie complet electrică și urmează să fie lansate în viitorul apropiat.
0
2,152
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!