Modelele Chevrolet Malibu, Cruze și Spark au fost actualizate, dar nu pentru Europa

Afară de versiunea actualizată a celui mai recunoscut model din gamă la nivel mondial, Chevrolet Camaro, americanii au prezentat și versiunile facelift a sub-compactei urbane Spark, compactei Cruze și a sedanului Malibu, care, însă, nu vor mai fi prezente pe piața europeană, inclusiv în țara noastră. Pe lângă metamorfozele de la exterior modelele au primit îmbunătățiri la substratul tehnic și la nivelul de echipare.
Micuțul Chevrolet Spark a primit o nouă fascie frontală, cu alte blocuri optice, calandru și bară de protecție adaptate sitilisticii actualizate a mărcii. Versiunile de top vor beneficia de mai multe inserții cromate, însă la posterior schimbările lipsesc, noul Spark fiind identic hatchback-ului de până la facelift. Cea mai importantă modificare a echipamentului vine la capitolul siguranță activă: pachetul Driver Confidence Driver, care includea anterior sistemul de monitorizare a marcajului rutier și de prevenire a impactului frontal include acum sistemul automatizat de frânare la viteze mici, iar producătorul declară cu mândrie că această opțiune este unică în clasă. Din punct de vedere tehnic schimbările lipsesc, Spark în continuare va fi oferit doar cu unitatea pe benzină de 1.4 litri cu 99 CP la activ, cuplată fie la o cutie manuală fie la un CVT.
Chevrolet Cruze vine cu modificări mai ample. Ca și în cazul micuțului Spark acesta a primit o "față" retușată, cu blocuri optice, bară de protecție și calandru noi, însă în cazul modelului mai mare americanii nu au neglijat posteriorul mașinii, care a primit blocuri optice spate nițel revizuite.
La interior Cruze va bucura clienții cu sistemul multimedia Chevrolet Infotainment 3, care în versiunile standard include un ecran de 7 inch cu conexiuni Apple CarPlay și Android Auto (opțional este disponibil un ecran de 8 inch). Numărul de dotări a fost amplificat cu noua dotare LS, iar în versiunile LT și Premier standard vor fi incluse sistemul de climatizare automat și sistemul smart-key. Designul exterior poate fi condimentat de jante din aliaj noi de 17 sau 18 inch.

Substratul tehnic, ca și în cazul Spark, a rămas același: în SUA Cruze în continuare va fi oferit fie cu benzinarul turboaspirat de 1.4 litri cu 155 CP la activ, fie cu turbodieselul de 1.6 litri cu 139 CP.
Sedanul din clasa D, care a fost prezent oficial și pe piața noastră un timp nu prea îndelungat, Chevrolet Malibu a beneficiat de aceleași schimbări exterioare, ca și fratele său mai mic Cruze, iar în dotările de top acesa a primit nu doar lumini de zi de tip LED, ci și lumină de fază scurtă cu aceeași tehnologie.

Toate sedanurile vor avea inclus standard sistemul Chevrolet Infotainment 3 cu ecran de 8 inch, care în dotarea de top Premier va fi acompaniat de un alt ecran tactil de 8 inch cu posibilități de configurare.
Pentru prima dată Malibu va fi disponibil în versiunea cu accente sportive RS. Substratul tehnic al acesteia este identic celorlalte versiuni, însă în echiparea RS Malibu primește condimente exterioare sport, este lipsită de accente cromate și vine cu jante din aliaj de 18 inch cu design personalizat. La partea frontală versiunile RS se evidențiază prin calandrul și emblema de culoare neagră, iar pe capacul portbagajului își face loc un spoiler de dimensiuni mici.
Comparativ cu ceilalți colegi de gamă, Malibu beneficiază și de o modificare la substratul tehnic, nu prea majoră. Motoarele turboaspirate de 1.5 (162 CP) și 2.0 litri (253 CP), cât și unitatea hibridă cu benzinarul aspirat natural de 1.8 litri cu 182 CP la activ au rămas neschimbate, însă motorul de bază se va cupla acum la o cutie CVT, în locul celei automate cu 6 trepte de până acum.
Vânzările modelelor Chevrolet Spark și Cruze vor începe în cea de-a a doua jumătate al acestui an în SUA. Sedanul Malibu facelift va putea fi achiziționat nu mai devreme de luna septembrie.
0
2,287
GALERIE FOTO (11 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!