Moldova: Automobilele parcate neregulamentar ar putea fi ridicate şi transportate la parcări special amenajate

25 Aprilie 2018, 14:43
Denis Godorozea via Bizlaw.md
La 20 aprilie curent au intrat în vigoare modificările efectuate în Codul Contravenţional, care prevăd că inspectorii de patrulare nu mai au dreptul de a ridica plăcuţele de înmatriculare a automobilelor parcate neregulamentar, aşa cum se practica până acum. Un nou proiect de lege, însă, vine să lupte cu parcările neregulamentare mai eficient – automobilele depistate pentru o asemenea încălcare ar putea fi ridicate şi transportate la parcări special amenajate ale aflate în posesia sau responsabilitatea companiilor private.

Potrivit proiectului Regulamentului privind modul de ridicare, transportare, depozitare şi restituire a vehiculelor în procesul de constatare a contravenţiilor, automobilele parcate neregulamentar vor fi ridicate de companiile private, abilitate în prestarea acestor servicii. Automobilul va fi ridicat în baza procesului verbal de constatare a contravenţiei, emis de către inspectorul constatator.
Agentul (agenţii) economic care va presta serviciile de evacuare a automobilelor parcate neregulamentar va fi ales în bază de concurs, iar printre cerinţele de bază pentru acesta este deţinerea vehiculelor speciale destinate evacuării şi transportării automobilelor, precum şi deţinerea unui loc special amenajat de depozitare a acestora. Locul special amenajat pentru depozitarea automobilelor evacuate trebuie să fie îngrădit, iluminat, şi să dispună de pază. Totodată, conform art. 439 din Codul Contravenţional, automobilele parcate neregulamentar pot fi transportate la subdiviziunile teritoriale a poliţiei. În ambele cazuri proprietarul automobilului care a comis contravenţia va avea de achitat, pe lângă amendă, serviciile de transportare şi depozitare a automobilului. Tarifele pentru prestarea serviciilor vor fi numite de către agenţii economici privaţi, pe când tarifele pentru depozitarea automobilelor în parcările subdiviziunilor de poliţie vor fi reglementate legislativ.

Proiectul mai prevede, că în cazul evacuării automobilelor parcate pe arterele destinate circulaţiei delegaţiilor speciale, costurile de ridicare şi transportare vor fi suportate de stat, iar automobilul va fi transportat şi depozitat la cea mai apropiată parcare, inclusiv gratuită.
0
1,930
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!