Moldova: polițele de asigurare obligatorie auto vor fi perfectate și eliberate online

Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) a Republicii Moldova propune modificări și completări la Hotărârea cu privire la procesarea electronică a documentelor de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto (RCA). Grație modificărilor, polița de asigurare RCA va putea fi procesată și eliberată în regim online.

Conform noului proiect, contractul și polița de asigurare RCA vor fi emise de către asigurător în regim online și vor intra în vigoare la cel mult 24 ore după încasarea primei de asigurare de la asigurat de către asigurător, dacă în contract nu este stipulat un al termen, mai mare de 24 ore.
Ulterior, după perfectarea contractului și poliței de asigurare RCA online, compania de asigurări nu se va putea eschiva de la executarea obligațiilor sale în cazul producerii riscului asigurat invocând încălcări ale Legii cu privire la asigurări.

De menționat, că mai multe companii de asigurare din țara noastră prestau și până în prezent servicii de perfectare și eliberare a poliței de asigurare RCA, inclusiv cu livrare la domniciliu.
0
1,920
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!