Moldova: un şofer din capitală a primit despăgubiri după ce şi-a accidentat automobilul într-o fântână de canalizare

19 Aprilie 2018, 11:12
Denis Godorozea cu referire la Bizlaw.md
După aproape 3 ani de la accident compania Glorinal SRL, intervenient accesoriu Apă-Canal Chişinău, a fost obligată să achite costurile de reparaţie a unui Porsche Panamera după ce acesta a dat într-o fântână de canalizare fără capac.

S-a întâmplat în 2015, un şofer la volanul unui Porsche Panamera se deplasa pe strada Valea Trandafirilor din capitală când a dat cu maşina într-o fântână de canalizare deschisă. După evaluarea daunelor costurile de reparaţie au fost estimate la suma de 2,955 euro sau 60,090 lei conform cursului valutar de la data achitării. Costurile au fost acoperite de compania de asigurare, cu care proprietarul automobilului avea încheiat un contract de asigurare facultativă Casco.
Ulterior compania de asigurări a înaintat întreprinderii Apă-Canal Chişinău o pretenţie de achitare benevolă a costului de reparaţie, cererea a fost respinsă, însă, iar motivul invocat a fost că responsabilă pentru reţelele de apeduct şi canalizare din regiunea respectivă se face compania Glorinal SRL.

Astfel, compania de asigurări a solicitat încasarea costurilor prejudiciului de la ambele companii, inclusiv costurile de judecată în mărime de 1,802 lei. Ulterior, Judecătoria Chişinău a respins cererea înaintată, iar compania de asigurări a fost nevoită să meargă la Curtea de Apel, solicitând casarea deciziei instanţei de fond şi satisfacerea cererii.
Examinând cazul Curtea de Apel Chişinău a stabilit că obligaţia de reparaţie a prejudiciului material revine persoanei care posedă cu drept de proprietate sau este responsabilă pentru izvorul de pericol. Astfel, compania Glorinal SRL a fost obligată să restituie în totalitate costurile de reparaţie în mărime de 60,090 lei şi cheltuielile de judecată. Totodată Înalta Curte a precizat, că compania în posesia căreia se află reţelele de apeduct şi canalizare este obligată să menţină reţelele într-o stare satisfăcătoare, încât acestea să nu creeze pericole participanţilor la traficul rutier.
0
2,577
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!