Nissan Leaf se transformă în sedanul Sylphy Zero Emissions pentru piața chineză

În cadrul Salonului Auto de la Beijing Nissan a prezentat noul sedan electric Sylphy Zero Emissions cu tehnologiile preluate de la Leaf de prima și a doua generație. Niponii mizează mult pe noul electrocar, dat fiind faptul, că Leaf așa și nu a reușit să atingă un nivel suficient de vânzări, iar asta deşi cererea pentru automobile complet electrice în China cunoaște creșteri anuale uimitoare.
Eşecul hatchback-ului Leaf pe piața chineză se datorează în mare parte faptului, că niponii au decis comercializarea acestuia cu sigla Venucia pe piața chineză, însă un rol nu mai puțin important în acest caz l-a avut şi caroseria electrocarului, dat fiind faptul că chinezii preferă în mare parte sedanurile. Noul Nissan Sylphy vine să repare greșeala anterioară, corespunzând tuturor cerințelor clienților locali – caroserie sedan, sigla Nissan și preț accesibil grație folosirii concomitente a tehnologiilor celor două generații Leaf.
Așadar, noul electrocar este construit pe baza sedanului Nissan Sylphy (cunoscut pe alte piețe cu denumirea Nissan Sentra), cu mici modificări la designul exterior, caracteristice automobilelor electrice, precum elemente de culoare albastră, lipsa calandrului și inciziilor de aer la partea frontală.

Nissan Sylphy Zero Emissions este pus în mişcare de un motor electric de 109 CP, situat pe puntea faţă, preluat de la prima generaţie Leaf. Bateria, în schimb, cel mai probabil este preluată de la cea de-a doua generaţie Leaf – niponii nu au dezvăluit capacitatea acesteia, dar au dat asigurări că Sylphy Zero Emissions poate parcurge până la 338 km cu "un singur plin" – Leaf de a doua generaţie dispune de o autonomie similară. Amintim că prima generaţie Leaf putea parcurge doar 175 km, fiind alimentat de la o baterie cu o capacitate de 24 kWh.
Producţia noului sedan electric va avea loc la uzina comună Dongfeng Nissan începând cu cea de-a doua jumătate al acestui an. Nissan Sylphy urmează să fie oferit şi la un preţ mai accesibil, decât hatchback-ul Leaf cu sigla Venucia E30, care a fost comercializat la preţul de circa 38 mii dolari. Totodată sedanul cel mai probabil va rămâne un produs oferit exclusiv pe piaţa din China.
0
2,433
GALERIE FOTO (14 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!