Noul Ford Fiesta debutează în versiunea utilitară Fiesta Van

Ford a prezentat în cadrul unei expoziţii a vehiculelor comerciale din Marea Britanie versiunea utilitară a compactei Fiesta. Noul model este bazat pe versiunea cu 3 uşi a celei de-a şaptea generaţie Fiesta şi va fi curând lansat pe piaţa europeană.
Privit din faţă, Fiesta Van este identic hatchback-urilor standard, ba chiar clienţii pot opta pentru elemente exterioare Sport ce include bare de protecţie mai agresive şi jante din aliaj de 18 inch! Diferenţa este făcută de partea posterioară, începând cu montanţii centrali. Bazat pe versiunea cu 3 uşi a compactei, utilitara este lipsită doar de geamurile laterale posterioare. La interior spaţiul de depozitare este divizat de locurile şoferului şi pasagerului faţă de o grilă reticulară. Utilitara poate transporta mărfuri cu o greutate de până la 500 kg, spaţiul de depozitare măsoară 1.3 metri în lungime şi are un volum de aproape 1,000 litri. Pereţii şi podeaua de aici sunt fortificate cu panouri de masă plastică rezistente, pe lângă aceasta podeaua portbagajului este acoperită cu o suprafaţă din cauciuc şi dispune de 4 fixatoare pentru mărfuri.
Bordul de la interior nu a suferit schimbări, însă Fiesta Van dispune chiar de câteva opţionale exclusive, care lipsesc pe versiunile standard. Printre acestea se enumeră sistemul FordPass Connect, disponibil şi pe utilitarele Ford Transit Connect, care este inclus în sistemul multimedia şi este conectat la smartphone prin intermediul unei aplicaţii speciale, care permite planificarea traseului la distanţă, dar şi de a verifica starea automobilului, precum nivelul combustibilului în rezervor şi deservirea tehnică planificată.
Sub capota utilitarei se pot situa două benzinare, unul aspirat natural de 1.1 litri cu 85 CP la activ şi altul turboaspirat Ecoboost de 1.0 litri cu 125 CP. Nu va lipsi nici motorizarea diesel 1.5 TDCi în cele două variante de putere – 85 sau 120 CP.
Dealerii europeni vor prelua comenzile pentru noul Ford Fiesta Van până la finele primăverii, iar primele exemplare vor fi livrate clienţilor la începutul toamnei al acestui an. Preţurile vor fi anunţate mai târziu.
0
1,829
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!