Opel Grandland X a preluat unitatea turbodiesel de 1.5 litri de la PSA

SUV-ul Opel Grandland X primeşte unitatea turbodiesel de 1.5 litri, dezvoltată de cei de la PSA Peugeot-Citroen, în schimbul vechiului motor de 1.6 litri. Germanii anunţă că cu noul propulsor crossover-ul devine mai eficient, dar şi mai performant. În acelaşi comunicat de presă germanii au dezvăluit când va fi lansat şi primul lor PHEV de serie.
Noul propulsor se conformează standardului de poluare Euro 6d, ceea ce sugerează dotat cu acesta Opel Grandland X nu va fi afectat în cazul în care marile oraşe germane vor impune restricţii de circulaţie pentru automobilele echipate cu propulsoare pe motorină. Unitatea de 1.5 litri dezvoltă 130 CP şi 300 Nm, cuplul maxim fiind disponibil la 1,750 rpm. Acesta se cuplează fie la o cutie manuală cu 6 trepte, sau la una automată cu 8 rapoarte, iar pentru eficienţă maximă vine dotat standard cu sistem start/stop. Cu noua unitate SUV-ul german este cu până la 4% mai eficient decât cu cea precedentă, indicând un consum urban de 4.7 litri, 3.8-3.9 litri în regim extra-urban şi 4.1-4.2 litri în regim mixt (conform standardului NEDC), pe când nivelul emisiilor de CO2 constituie 108-110 g/km.
Producătorul nu a dezvăluit preţul crossover-ului dotat cu noul propulsor, deşi acesta nu ar trebui să influenţeze simţitor preţul final. Cu unitatea precedentă de 1.6 litri Opel Grandland X era oferit în Germania pentru preţul de minim 25,500 euro.

Totodată Opel a anunţat că Opel Grandland X Plug-In Hybrid va fi lansat în 2020. Cel mai probabil acesta va avea propulsie hibridă comună cu viitorul Peugeot 3008 GT, care urmează să fie dezvăluit anul viitor.
0
2,457
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!