Peste un milion de kilometri pe drumurile Moldovei! Povestea frumoasă a unui taximetrist

23 Aprilie 2018, 16:19
Denis Godorozea cu referire la #diez.md
Din 1999 şi până în prezent Mihai Lungu este fidel jobului său de taximetrist, fiind ferm convins că face un lucru important, iar politețea şi omenia sunt calitățile care-l însoțesc mereu. Pentru prima dată când s-a lansat în serviciul de taxi, domnul Mihai a urcat la volanul unui Ford Sierra, pentru ca mai apoi să opteze pentru un Dacia Logan MCV, care i-a servit cu demnitate peste un milion de kilometri, însoţindu-l şi în prezent.
Timp de 19 ani domnul Mihai a văzut foarte multe în cariera sa, foarte multe i s-au întâmplat, lucruri frumoase şi mai puţin frumoase, însă în tot acest timp dumnealui a rămas fidel principiilor sale. De-a lungul anilor Mihai Lungu a fost însoțit de diferiți pasageri, oameni buni, medici, artiști, profesori, chiar și bandiți, iar privind înapoi dumnealui își amintește de momente înfiorătoare, când a condus chiar cu pistolul la tâmplă sau cu cuțitul la gât! Totodată, în tot acest răstimp domnul Mihai şi-a făcut şi prieteni în rândul clienților mulțumiți.
Crezând în meseria pe care o face şi importanţa lucrului său în societate, domnul Mihai nu se alintă niciodată la comenzi, nu alege unde să meargă şi unde nu, ci mereu merge acolo unde este aşteptat de pasager, chiar pe drumuri avariate sau în cele mai îndepărtate colţuri ale oraşului, pentru că în viziunea sa toţi clienţii sunt egali.

Dacă a făcut omul comandă înseamnă că are nevoie. Eu când iau un pasager nu mă gândesc la bani, mă gândesc cum să îl deservesc ca să rămână mulțumit. Ca omul să mai vrea să urce în taxiul meu” – precizează domnul Mihai.
După 19 ani de experienţă în taxi, domnul Mihai este ferm convins, că o zi de muncă este o şansă de a schimba oamenii, să le dai un mesaj, să-i ajuţi să fie mai buni, iar aceeaşi atitudine dumnealui o are şi faţă de colegii de muncă – „Lucrurile cum stau în taxi: noi trebuie să ridicăm nivelul nostru de deservire al pasagerilor. Uneori șoferii merg singuri la conflict. Tu nu trebuie să te gândești cum să buzunărești omul, el singur, dacă o să aibă plăcere de la călătorie, o să îți spună mulțumesc și o să lase de un ceai sau o cafea”.

Mai mult, pe lângă plata pentru servicii, domnul Mihai adesea aude vorbe bune de la pasagerii mulţumiţi, care-l fac binedispus, vesel, astfel încât dumnealui să împarte mai departe această dispoziţie cu pasagerii săi.
Eu nu schimb pe nimic în viață omenia, pentru că-i tare greu în ziua de azi să fii om. Nu vezi câți au schimbat valorile pe bani, dar OAMENI cine o să fie? ” – conchide domnul Mihai, iar noi nu avem decât să-i mulţumim pentru efortul depus de dumnealui în munca de zi cu zi, pentru contribuţia sa în formarea unei societăţi frumoase.

Articol preluat de pe diez.md
0
2,674
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!