Premieră: Conceptul BMW iX3 prefaţează viitorul SUV electric de serie

BMW se pregăteşte să atace piaţa modelelor electrice cu o serie de modele cu propulsie electrificată de a cincea generaţie, iar primul reprezentant al noii familii de modele va fi SUV-ul BMW iX3. Contrar rivalilor Audi şi Mercedes-Benz, care au decis lansarea unor modele absolut noi (e-tron şi, respectiv, EQC), primul model din noua gamă complet electrificată BMW este creat pe baza actualului crossover X3 cu motoare cu ardere internă.
Versiunea de serie BMW iX3, prefaţată de conceptul prezentat la Salonul Auto de la Beijing, va avea la bază platforma modulară CLAR, folosită şi pe modelele actuale din gama bavarezilor. SUV-ul va fi lansat pe piaţă în 2020 şi va deveni primul model care foloseşte noua propulsie electrică dezvoltată de inginerii germani, iar mai târziu de aceasta va beneficia un model cu totul nou, iNext, bazat pe conceptul i Vision Dynamics.
Conceptul prezentat la Beijing este propulsat de un motor electric cu 270 CP la activ, alimentat de la o baterie cu o capacitate de 70 kWh, ce oferă energie suficientă pentru o autonomie de până la 400 km. De la un dispozitiv de alimentare de 150 kW bateria poate fi încărcată aproape la maxim doar în 30 minute.
Designul conceptului se bazează pe exteriorul versiunii de serie X3, însă vine cu elemente proprii, caracteristice conceptelor şi modelelor electrice de serie a bavarezilor. Printre acestea se enumeră calandrul unificat lipsit de grilele orizontale, locul cărora este preluat de un ornament distinctiv, care ulterior ar putea apărea pe majoritatea modelelor electrice de serie cu sigla BMW. Bara de protecţie faţă este lipsită de incizii de aer masive, iar la aspectul general al crossover-ului este mai ondulat. Posteriorul este unul minimalist, pe partea inferioară a barei de protecţie spate îşi face apariţia un difuzor mimat în nuanţe albastre.
Pe caroserie se regăsesc două capace a prizelor de alimentare cu energie electrică, una pentru încărcare rapidă şi cea de-a doua pentru alimentare de la priza casnică. Interiorul SUV-ului conceptual este ascuns după geamurile umbrite, ce sugerează că acesta ar putea suferi câteva schimbări pe modelul electric de serie, comparativ cu habitaclul SUV-ului actual.
Producţia BMW iX3 va începe la uzina comună BMW Brilliance din China peste doi ani, unde se produce şi actualul X3 cu motoare cu ardere internă. Ulterior, în cazul unei cereri mari, iX3 ar putea fi produs şi la uzina americană unde sunt produse SUV-urile destinate pieţelor mondiale.
0
2,079
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!