Premieră: Mercedes-Benz A-Class L Sport Sedan debutează cu ampatament mărit!

La câteva ore până la deschiderea oficială a Salonului Auto de la Beijing, cei de la Mercedes-Benz au dezvăluit noul A-Class în caroserie sedan, ba versiunea cu ampatament mărit, destinată în special pieței chineze. Noul model are un design inspirat de la conceptul prezentat acum un an la același eveniment auto, iar partea frontală este aproape identică hatchback-ului A-Class, testat de redacția noastră în Croația.
Curios este faptul, că sedanul A-Class în versiunea cu ampatament mărit a fost prezentat înainte de versiunea standard, care va fi prezentă pe celelalte piețe, de rând cu hatchback-ul, dar și cu coupe-ul cu patru uși CLA. Versiunea destinată pieței chineze are un ampatament mărit cu 60 mm – 2,789 mm, iar de cel mai mult spațiu adițional vor beneficia, pasagerii banchetei din spate, fapt, despre care sugerează portierela spate de dimensiuni neproporțional de mari. Lungimea totală al noului model constituie 4,609 mm, ceea ce înseamnă că acesta este cu doar 77 mm mai scurt decât modelul situat cu o treaptă mai sus – C-Class.
La interior A-Class L Sport Sedan a primit dotări și opțiuni similare hatchback-ului, iar diferența, pe lângă spațiul adițional rezervat pasagerilor din spate, o face aplicația WeChatMyCar, foarte solicitată în China și integrată în sistemul multimedia MBUX, dar și comenzile vocale disponibile în mai multe dialecte a limbii chineze. Afară de aceasta, A-Class L Sport Sedan se poate lăuda cu un volum mai mare a portbagajului de 420 litri, comparativ cu cel al hatchback-ului – 370 litri.
În China A-Class Sedan în versiunea cu ampatament mărit va putea fi echipat cu unul dintre cele două motoare – benzinarul de 1.3 litri în două variante de putere (136 CP și, respectiv, 163 CP), și benzinarul de 2.0 litri cu 190 CP la activ. Ambele motoare indiferent de dotare se cuplează la o cutie robotizată cu 7 rapoarte, ce transmite cuplul pe puntea față. Germanii nu au oferit informații despre posibilitatea apariției unei versiuni cu tracțiune integrală, deși lansarea unui asemenea model nu este exclusă în viitor.
Mercedes-Benz A-Class L Sport Sedan va fi produs la uzina comună Beijing Benz Automobile Co. (BBAC) și comercializat exclusiv pe piața chineză. Prețurile nu au fost făcute publice. În cea de-a doua jumătate al acestui an germanii vor prezenta și sedanul A-Class cu ampatament standard, cel mai probabil identic celui de pe noul hatchback.
0
2,087
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!