Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Concept prefaţează viitorul SUV de lux!

20 Aprilie 2018 - 10:51
Denis Godorozea
Cu câteva zile înainte de premiera publică la Salonul Auto de la Beijing Mercedes-Maybach prezintă primele imagini şi informaţii oficiale despre conceptul, care prefaţează viitorul SUV-urilor de top din gama germanilor – Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Concept. Noul model prezintă luxul desăvârşit în viziunea mărcii germane şi noul limbaj stilistic Sensual Purity, care va migra pe modelele de serie în viitor.
Conceptul combină două tipuri de caroserie – SUV şi sedan, însă produsul final nu arată caraghios şi confirmă că un asemenea tip de caroserie poate arăta spectaculos. Totodată, acesta nu este un sedan cu capacităţi sporite în off-road, ci un adevărat SUV cu design impetuos.

Partea frontală a noului SUV conceptual are un aspect evoluat al celei de pe conceptul anterior Vision Mercedes-Maybach 6, cu blocuri optice full-LED, confirmând viitoarea direcţie de design a mărcii încă o dată. În acelaşi timp, SUV-ul primeşte elemente deja prezente pe modelele de serie, precum calandrul cu grile verticale, văzut şi la versiunea facelift a navei amiral Mercedes-Maybach S-Class. Caroseria este burduşită cu inserţii din elemente cromate, iar la posterior îşi fac loc noile blocuri optice LED formate din câte trei elemente pătrăţoase care de rând cu bara de protecţie spate crează un ascpect graţios.
La interior Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Concept dispune de 4 locuri separate, despărţite de un tunel central imens care-şi ia începutul de la consola centrală şi sfârșește în cotiera spate. Cei de la interior vor fi răsfăţaţi de pielea fină Nappa de culoare albă combinată perfect cu inserţii contrastante aurite. Tehnologiile de ultimă generaţie sunt prezente în diversele sale forme, precum lumina ambientală decorativă care-şi face loc direct în inserţiile din lemn natural pe portiere. Pasagerii vor mai fi alintaţi de sistemul special de relaxare ENERGIZING Comfort Control, care poate acţiona regimul de masaj şi încălzire/ventilare a scaunelor, culorile luminii ambientale, dar şi să seteze o muzică relaxantă pe fundal pentru o atmosferă de confort desăvârşit. Sistemul include mai multe setări, care pot fi alese individual la discreţia celor de la interior.
Şoferul va avea la dispoziţie sistemul multimedia şi de asistenţă de ultimă generaţie MBUX, debutat pe noul Mercedes-Benz A-Class, testat de redacţia noastră în Croaţia. De la modelele de top, cu mici actualizări, au fost preluate sistemele de control de pe tunelul central, inclusiv touchpad-ul pentru acţionarea sistemului multimedia, dar şi volanul cu comenzi tactile.
Propulsia conceptului este una complet electrică şi include 4 motoare electrice, alimentate de la un set de baterii de 80 kWh, care pot alimenta SUV-ul cu energie suficientă pentru o autonomie de până la 500 km. Reprezentanţii companiei nu confirmă dacă conceptul va dispune de o întruchipare de serie, dar cert este faptul că multiple tehnologii şi elemente stilistice de pe concept vor ajunge şi pe modelele de serie al brandului de lux, inclusiv, de ce nu, pe viitorul Mercedes-Maybach GLS. În acelaşi timp, dată fiind propulsia complet electrică şi designul futurist, Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Concept ar putea avea o întruchipare de serie complet electrică, ca parte a programului de dezvoltare a mărcii germane în segmentul electromobilelor de lux.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (7 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter