Primăria Municipiului Bucureşti reacţionează: autorităţile nu planifică să restricţioneze circulaţia automobilelor cu motoare Euro 1 şi Euro 2

Primăria Municipiului București a emis un comunicat de presă, prin care a dezmințit declarațiile făcute de unul dintre membrii Consiliului General Bucureşti, precum că Primăria ar analiza posibilitatea interzicerii circulaţiei pe drumurile capitalei române a automobilelor cu motoare non-euro, Euro 1 şi Euro 2, în ciuda existenţei unui proiect în acest sens.

"Primăria Municipiului Bucureşti nu are în vedere adoptarea [...] unor reglementări referitoare la accesul în Capitală a autovehiculelor încadrate în anumite categorii de poluare. Astfel de prevederi se adoptă [...] după o analiză temeinică. [...] Intenţia este de a demara un sondaj de opinie sau o altă formă de consultare publică, eventual studii de impact cu privire la acest subiect", menționează Primăria Municipiului Bucureşti în comunicat.
Astfel, autorităţile de la Bucureşti subliniază, că interdicţiile ar putea fi analizate şi votate doar după o consultare publică.

Amintim că săptămâna trecută a fost anunţat că, conform unui proiect, Bucureştiul de la 1 ianuarie 2019 ar putea impune restricţii de circulaţie automobilelor poluante, ce corespund normelor ecologice Euro 1 şi Euro 2, dar şi automobilelor non-euro. Acestea ar putea avea acces pe drumurile capitalei române doar pe timp de noapte, în intervalul orelor 22:00 şi 06:00. Ulterior aceleaşi restricţii urma să fie impuse automobilelor cu motoare Euro 3 din 2020 şi Euro 4 din 2021. Proiectul mai prevedea şi o amendă în mărime de 2,000 RON pentru cei ce nu respectă interdicţiile.
0
2,092
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!