Primul SUV cu ampatament mărit Audi este Q5L, prezentat la Beijing

În cadrul Salonului Auto de la Beijing germanii din Ingolstadt au prezentat primul său crossover cu ampatament mărit – noul Q5L. Modelul este destinat exclusiv pieţei din China, acolo unde sedanurile şi SUV-urile de talie medie cu ampatament mărit sunt şi cele mai solicitate.
Comparativ cu modelul standard, Audi Q5L este mai lung cu 88 mm, iar de tot acest spaţiu generos adiţional se vor bucura pasagerii banchetei din spate – +110 mm spaţiu pentru picioare! De altfel, volumul portbagajului a rămas acelaşi – 550 litri, sau 1,550 litri cu bancheta din spate rabatată.
Audi Q5L va fi disponibil în China doar cu benzinarul turboaspirat TFSI de 2.0 litri cu 4 cilindri în linie şi două variante de putere – 190 şi, respectiv 252 CP. În ambele cazuri motorul va fi cuplat exclusiv la cutia robotizată cu dublu ambreiaj, ce transmite cuplul pe ambele punţi (part-time). Echipat cu versiunea de 252 CP al motorului de 2.0 litri, Audi Q5L este capabil să accelereze până la 100 km/h în 6.7 secunde, pe când în varianta incipientă de 190 CP crossover-ul are nevoie de 8.6 secunde pentru executarea aceluiaşi exerciţiu.
Vânzările noului Audi Q5L vor începe în China la scurt timp după premieră, iar producţia va avea loc la uzina comună Audi FAW. Preţurile nu au fost anunţate, însă Audi Q5L previzibil va avea un preţ mai mare decât versiunea cu ampatament standard, dat fiind şi nivelul de echipare mai generos pentru modelul cu ampatament mărit.
0
1,857
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!