Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Radarelor elveţiene nu le scapă nimic! Au prins până şi raţele vitezomane!

24 Aprilie 2018 - 09:00
Ilie Toma
În Elveţia nu există excepţie de la regulile stricte, iar vitezomanii sunt vânaţi în mod deosebit. Însă stricteţea elveţiană creează uneori şi ştiri nostime, precum aceasta.

Poliţia elveţiană a anunţat acum câteva zile că un radar din municipalitatea Koniz, situată la sud-vest de capitala Berna, a surprins şi fotografiat o raţă vitezomană, care se zbura cu 52 km/h într-o zonă în care viteza maxim admisă este de 30 km/h, încălcând astfel limita cu 22 km/h.
Trei zile mai târziu, acelaşi radar a mai fixat o raţă vitezomană, care zbura cu aceeaşi viteză prin faţa camerei. Poliţia menţionează cu nu este sigură dacă cele două încălcări surprinse de radar reprezintă aceeaşi raţă, sau două raţe diferite, dar e cert că radarul le-a surprins pentru că acestea zburau la altitudine joasă, şi astfel depăşirea cu tocmai 22 km/h a vitezei legale a declanşat radarul.

Raţele sunt suficient de norocoase, totuşi, pentru a fi exceptate de la plata vreo unei amenzi, or, în Elveţia depăşirea cu 22 km/h a vitezei admise în localitate poate rezulta în suspendarea permisului pentru cel puţin o lună, crearea unui cazier şi aplicarea unei amenzi usturătoare. În Elveţia, de altfel, amenzile sunt deduse pe baza veniturilor contravenientului, astfel încât de multe ori acestea ating cifre ameţitoare. În anul 2010, spre exemplu, un şofer elveţian a fost amendat cu echivalentul a 290,000 dolari pentru că gonea cu o viteză de 137 km/h într-o zonă cu limita de 80 km/h.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter