Condimente sportive pentru Renault Captur

Crossover-ul compact Renault Captur, bazat pe modelul Clio, a debutat în 2013, iar acum puțin peste un an a fost lansat în versiunea facelift la Salonul Auto de la Geneva. Facelift-ul anterior a adus câteva îmbunătățiri la aspectul exterior și dotările mașinii, iar în acest an Renault lansează versiunea sport a crossover-ului său compact cu dotarea S-Edition.
Până în prezent în Europa pentru Captur erau prevăzute motoare cu puterea maximă de 120 CP, noua unitate, însă, 1.3 TCe din seria Energy aduce crossover-ului compact un surplus de 30 CP – 150 CP, având un cuplu maxim de 250 Nm. Pentru un asemenea rezultat motorașul pe benzină este dotat cu un turbocompresor și vine cu injecție directă.
De fapt motorul nu este nou, fiind deja instalat pe modelele Megane și Scenic, însă în cazul acestora unitatea livrează 115, 140 sau 160 CP, în dependență de versiune. Ca și în cazul acestor modele, la Captur acest motor poate fi cuplat fie la cutia manuală cu 6 trepte, fie la cutia robotizată cu 7 trepte și dublu ambreiaj EDC.
Noutățile aduse de noua dotare S-Edition pentru Captur nu se limitează doar la noua unitate de propulsie sub capotă. Afară de aceasta, noul nivel de echipare aduce cu sine jante din aliaj de 17 inch cu design original, habitaclu tapisat în piele artificială cu inserții contrastante. De la bun început unitatea 1.3 TCe va fi prevăzută doar pentru noua echipare, pentru ca mai târziu să fie disponibilă și pentru celelalte dotări.
Vânzările noului Renault Captur S-Edition vor începe curând, iar prețul în Franța, fără opționale, va constitui 24,600 euro, pe când tot aici versiunea incipientă are un preț de start de 17,400 euro.
0
2,827
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!