Suedezii au supus testelor de siguranță modele produse peste 10 ani în urmă (Video)

Compania suedeză Folksam a supus testelor de siguranță modele uzate, produse peste 10 ani în urmă pentru a verifica rezistența acestelor în timp. Pentru teste au fost achiziționate mai multe exemplare a modelelor Volkswagen Golf V și Mazda6 de primă generație, cu nivel diferit de uzare a caroseriei și substratului tehnic, toate produse între anii 2003 și 2008.
Una din cerințele principale pentru fiecare model testat a fost prezența suprafețelor ruginite pe caroserie. Testele au avut loc în laboratorul britanic Thatcham după standardele EuroNCAP – impact frontal cu o suprafață de 40% și impactul lateral.

Curios este faptul, că Volkswagen Golf V a făcut față provocării cu dârzenie, acumulând un scor final de 32 puncte, doar cu 1 punct mai puțin decât rezultatele testelor organizate de EuroNCAP în 2004! Astfel, un Golf V produs acum peste 10 ani ușor poate obține rezultatul de 4 stele în testele de siguranță după standardul european, atunci când la momentul lansării modelul compact a acumulat scorul maxim de 5 stele. Impresionant!
Contrar modelului german, Mazda6 nu a putut face față provocărilor pe deplin, înregistrând rezultate simțitor mai joase. În special, nivelul uzurii pragurilor laterale, care în mare parte au fost acoperite de rugină, nu au permis modelului să țină piept impactului lateral, caroseria fiind deformată simțitor mai mult decât acum 15 ani mai devreme. Totodată, uzura pragurilor laterale practic nu a afectat rezultatele impactului frontal, Mazda6 înregistrând un rezultat foarte apropiat celor prezentate la EuroNCAP în 2003. În final, Mazda6 a acumulat 18 puncte, cotra celor 26 acum 15 ani în urmă, înregistrând un scor de 3 stele, contra celor 4 anterioare. Specialiștii Folksam precizează, că probabilitatea probabilitatea unor cosnecințe fatale este cu până la 20% mai mare într-un Mazda6 cu vârsta de peste 10 ani.

Organizatorii menționează, că rezultatele sunt generaliste, dat fiind faptul că fiecare automobil produs cu peste 10 ani în urmă are un grad diferit de uzare, care depinde de mai mulți factori, precum parcursul, regimul și condițiile climaterice de exploatare, dar și calitatea deservirii.
0
2,329
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!