Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Suzuki Jimny a fost pensionat după 20 ani de producție

După 20 ani de producție Suzuki a încheiat producția micuțului off-roader pe cadru dur Jimny. Modelul a fost pensionat în luna februarie al acestui an, iar compania a anunțat despre acest fapt doar acum. Însă amatorii micuțului Jimny nu ar trebui să-și facă griji – până la finele acestui an Suzuki va prezenta succesorul off-roaderului, construit după rețeta perfectă a modelului pensionat!
Principalul motiv din care a fost luată decizia de a încheia producția prezentei generații până la lansarea noului Jimny a fost înăsprirea legislației și standardelor interne din Japonia, unde din februarie curent toate automobilele noi trebuie să includă un sistem de stabilizare din dotarea incipientă. Versiunea Jimny destinată pieței nipone, care diferă simțitor de cele destinate altor piețe, în primul rând prin dimensiunile sale mai compacte, nu dispuneau de această opțiune, iar încadrarea ei în modelele existente ar fi neprofitabilă, având în vedere lansarea ulterioară a noii generații la începutul anului viitor.
Dezvoltarea noii generații Jimny este în toi, iar noul model va fi dezvăluit până la finele acestui an, după ce va fi lansat pe piață la începutul anului viitor. Noul Suzuki Jimny va rămâne fidel concepției predecesorilor și va fi construit în continuare pe cadru dur și va avea tracțiune integrală, păstrându-și dimensiunile compacte de off-roader cu 3 uși, iar asta înseamnă că capacitățile sale în afara drumurilor nu vor avea de suferit. Totodată Jimny va primi un design mai brutal și pătrățos, iar la interior își vor face loc cele mai noi sisteme de infotainment, asistenți pentru șoferi și sisteme de siguranță activă. Potrivit informațiilor apărute anterior în presă, sub capota noului Jimny se vor regăsi două benzinare, unul aspirat natural de 1.2 litri și unul turboaspirat de 1.0 litri.
1
675
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!