Urus va fi primul Lamborghini de serie cu propulsie hibridă

Primul model de serie cu propulsie hibridă din gama Lamborghini va fi SUV-ul Urus, modelul faimos care a venit să dubleze vânzările mărcii la nivel global, iar dezvoltarea unei asemenea versiuni ar putea aduce modelului o cerere şi mai mare.
În prezent marea majoritate a producătorilor auto dispun de un model cu propulsie hibridă sau intenţionează să-l lanseze în viitorul apropiat. Porsche dispune de mai multe modele electrificate, acestea fiind plasate în topul versiunilor modelelor precum Cayenne sau Panamera, iar ulterior germanii intenţionează să investească 6 miliarde euro în dezvoltarea tehnologiilor electrice. Anterior Bentley a lansat primul său model de serie hibrid, care a devenit SUV-ul Bentayga. Astfel, următorul model de performanţă în rândul producătorilor Volkswagen Group este Lamborghini Urus. Despre acest fapt a declarat directorul tehnic al mărcii italiene, Maurizio Reggiani.

Lamborghini Urus cu propulsie hibridă urmează să fie lansat în 2019 şi va prelua, cel mai probabil, sistemul plug-in hybrid de la Porsche, care are la bază benzinarul V8 de 4.0 litri acompaniat de un motor electric, ce livrează în tandem 680 CP şi 850 Nm. Nu este exclus că trecut prin mâinile specialiştilor de la Lamborghini, acest sistem ar putea dezvolta o putere şi mai spectaculoasă.
Ulterior, după lansarea versiunii electrificate Urus, italienii intenţionează să dezvolte un supercar cu propulsie hibridă, însă nu dezvăluie care model va beneficia de aceasta. Supercar-ul hibrid va fi lansat cu un an mai târziu decât Urus, în 2020. Totodată Stefano Domenicali, CEO-ul Lamborghini a specificat, că primul Lamborghini complet electric va fi lansat nu mai devreme de anul 2026, când, după părerea sa, tehnologiile electrice vor atinge nivelul suficient de dezvoltare, pentru a înlocui în totalitate motoarele cu ardere internă pe automobilele de performanţă.
0
2,028
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!