Utilitara electrică Volkswagen e-Crafter: primele detalii tehnice

Volkswagen a dezvăluit detaliile tehnice despre viitoarea utilitară complet electrică e-Crafter, care va pleca în producția de serie în cea de-a doua jumătate al acestui an.
Viitorii proprietari al utilitarei electrice nu vor suferi din cauza spațilui limitat pentru mărfuri comparativ cu versiunile standard Crafter – 10.7 metri cubi, iar asta grație faptului, că bateriile sunt amplasate în podeaua electromobilului. Bateriile au o capacitate suficientă pentru a asigura până la 160 km de autonomie. Cercetarea efectuată de către companie pe un eșantion de 1,500 clienți comerciali a arătat, că zilnic aceștia parcurg circa 70-100 km cu utilitarele sale, astfel autonomia oferită de e-Crafter este una suficientă. Bateriile pot fi încărcate până la 80% din capacitate în 45 minute de la încărcătoare de tip CCS și în 5.5 ore până la 100% de la o priză standard.
Volkswagen e-Crafter este propulsat de un motor electric de 100 kW (136 CP) și poate atinge viteza maximă limitată electronic de 90 km/h. În dependență de versiune e-Crafter poate tracta mărfuri cu o greutate de la 1 la 1,75 tone.

Prezentarea oficială a versiunii de serie va avea loc pe 24 aprilie la un eveniment special în Marea Britanie. Primele exemplare de serie vor apărea la dealerii europeni în septembrie curent.
0
1,982
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!