(VIDEO) Acest Nissan Qashqai este cel mai rapid SUV de pe planetă
30 Aprilie 2018, 09:31
Tunerii de la Severn Valley Motorsport au creat un adevărat monstru pe baza SUV-ului Nissan Qashqai de primă generație, care se pare a fi cel mai rapid SUV de pe planetă. Britanicii au modificat SUV-ul, dotându-l cu un V6 twin-turbo de 3.8 litri, preluat şi modificat de la un Nissan GT-R. Ca rezultat, modelul, ce a primit denumirea SVM Nissan Qashqai-R, dezvoltă puterea uimitoare de 2,000 CP şi a reușit să doboare recordul mondial pentru cel mai rapid SUV, stabilit anterior de un Toyota Land Cruiser modificat, cu același nivel de putere sub capotă.
Totul s-a întâmplat la evenimentul auto Vmax 200 din Marea Britanie. SVM Nissan Qashqai-R a reușit să atingă viteza de 382.7 km/h, ceea ce este mai mult cu 12.7 km/h decât recordul stabilit anterior, devenind astfel cel mai rapid SUV de pe planetă. Curios este că acest Qashqai modificat a reuşit să surclaseze nu doar rivali precum Nissan GT-R, dar şi cel mai rapid supercar de serie de pe planetă – Koenigsegg Agera RS, care a reușit să atingă viteza de "doar" 356 km/h.
Recordul, însă, nu poate fi autentificat de către reprezentanții Guiness World Record încă, iar pentru a fi înregistrat oficial, acest SVM Nissan Qashqai-R va trebui să mai atingă încă o dată viteza maximă, iar rezultatul final va fi stabilit ca media rezultatelor celor două curse. Până atunci, vă invităm să urmăriți momentul de glorie în care SUV-ul modificat de britanici atinge viteza spectaculoasă de 382.7 km/h.
PiataAuto.mdDenis Godorozea
0
3,547
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!