Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

(VIDEO) De la un film cu James Bond la realitate. De unde se trage telecomanda celor de la BMW?

Adeseori tehnologiile care ne par noi şi revoluţionare astăzi îşi au de fapt începuturile cu mai multe decenii în urmă – unele din ele doar ca idei sau creaţii conceptuale, iar altele ca produse de serie care şi-au anticipat prea mult timpul în care au fost lansate şi s-au pierdut în negura vremii. Redacţia PiataAuto.md, cu ajutorul unor cititori fideli, a sondat de curând acest subiect, iar prima curiozitate tehnologică vine astăzi şi e legată de James Bond şi BMW.
Chiar dacă agentul 007 are o afinitate specială pentru Aston-urile clasice, filmul din anul 1997 din seria James Bond – Tomorrow Never Dies – a însemnat o colaborare frumoasă între BMW şi creatorii renumitei pelicule. Eroul principal a fost un BMW 750iL de pe atunci, iar în arsenalul său de gardget-uri şi tehnologii din lumea spionajului se regăsea şi o telecomandă, cu ajutorul căreia maşina putea fi condusă pe deplin.

În primul filmuleţ de mai jos lui James Bond îi este prezentată această maşină, iar cel care îi face demonstraţia o scoate la un moment dat din locul său de parcare, atingând cu degetul telecomanda şi deplasând degetul pe suprafaţa tactilă, iar maşina iese din spaţiul de parcare.

Ne teleportăm acum la 20 de ani distanţă, în zilele noastre şi avem un filmuleţ creat de noi, acum un an, cu noul BMW Seria 5, care beneficiază de o telecomandă pentru a ieşi şi a intra în locurile înguste de parcare. Curios, dar principiul de deplasare a maşinii cu telecomanda este acelaşi – degetul se mişcă pe suprafaţa tactilă, iar maşina înaintează proporţional mişcărilor.
Fireşte, maşina din zilele noastre nu poate fi condusă chiar deplin cu telecomanda. În schimb, spre deosebire de prezentarea din James Bond, dacă dă prea repede înapoi şi simte un obstacol, Seria 5 de astăzi va fi suficient de inteligentă să frâneze singură, spre deosebire de Seria 7 din James Bond.

Vedeţi cele două filmuleţe de mai jos şi amuzaţi-vă de o tehnologie care s-a născut în formă de idee într-un film cu James Bond, iar douăzeci de ani mai târziu a ajuns o normalitate pe automobilele aceleiaşi mărci.
0
843
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!