Viitorul rival BMW Seria 4 cu sigla Alfa Romeo va prelua tehnologiile super-car-ului Ferrari LaFerrari

Sedanul Alfa Romeo Giulia s-a lansat pe piață în 2016 ca rival pentru modele precum BMW Seria 3 și Mercedes-Benz C-Class, însă până în prezent nu-i reușește să înregistreze vânzări comparabile cu concurenții săi principali. De exemplu, în 2017 pentru Mercedes-Benz C-Class (în toate caroseriile) în Europa au optat peste 162 mii clienți, pe când în favoarea Alfa Romeo Giulia au făcut alegerea doar 25 mii europeni.
Diferența atât de mare se datorează lipsei mai multor variante de caroserie pentru Giulia, probabil. Italienii au anunțat oficial că un break pe baza sedanului nu este planificat în viitorul apropiat. În schimb Alfa Romeo dezvoltă în prezent un coupe pe baza Giulia, care promite performanțe extraordinare.
Viitorul coupe va oferi clienților mai multe variante de propulsie, la alegere, mai mult decât suficiente pentru un coupe. Sub capota viitorului model își vor face loc propulsoare turboaspirate pe benzină și motorină, preluate de la sedanul Giulia, MultiAir de 2.0 litri cu 200 CP la activ și MultiJet II de 2.2 litri cu o putere cuprinsă între 150 și 210 CP. Afară de acestea, viitorul coupe va mai fi disponibil și în două variante cu propulsie electrificată. În primul caz Giulia va venic cu un benzinar turboaspirat de 2.0 litri cu 280 CP și un motor electric, care în tandem vor dezvolta circa 350 CP. Versiunea de top, însă, va folosi sistemul HY-KERS, cunoscut după super-car-ul Ferrari LaFerrari. Propulsia hibridă include un motor electric și baterii, care recuperează energia în viraje și în timpul frânării. La baza versiunii de top va sta unitatea biturbo V6 de 2.9 litri, care livrează 510 CP, iar împreună cu motorul electric puterea va atinge cifra spectaculoasă de 650 CP!
Noul coupe Alfa Romeo Giulia ar putea debuta chiar până la finele acestui an și se va lansa pe piață pe parcursul anului viitor. Principalii rivali ai noului model vor fi BMW Seria 4 și Mercedes-Benz C-Class Coupe.
0
2,787
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!