Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Volkswagen Golf este lider în topul vânzărilor auto în Europa în primele trei luni din acest an

30 Aprilie 2018 - 16:39
Denis Godorozea
Compania de analiză auto JATO Dynamics a publicat un raport cu topul preferinţelor clienţilor europeni pentru primul trimestru al acestui an. Conform datelor publicate, lider pe piaţa auto din Europa rămâne a fi Volkswagen Golf, cu un rezultat de 133,959 unităţi comercializate. Compacta a surclasat cu mult cei mai apropiaţi rivali, fiind unicul model care a depăşit pragul de 100 mii unităţi comercializate.
Luptă crâncenă s-a dat pentru locul 2 în clasament. Pentru acesta au luptat rivalii direcţi din clasa subcompactă – Renault Clio şi Ford Fiesta. Cu câte 87,039 şi, respectiv, 85,483 unităţi comercializate, diferenţa vânzărilor celor două modele este mai mică de 2,000 unităţi.
Pe locul 4 s-a clasat cel mai vândut SUV de pe Bătrânul Continent – Nissan Qashqai, care, deşi a fost surclasat de către Volkswagen Tiguan în luna ianuarie al acestui an, a reuşit să-şi recapete poziţia de lider în segment, fiind comercializat într-un total de 74,985 unităţi în primele trei luni din acest an. Top 5 cele mai solicitate modele auto în Europa este încheiat de Volkswagen Polo cu 74,392 unităţi comercializate.
Totodată cei de la JATO Dynamics precizează, că cererea pentru SUV-uri pe piaţa europeană este în continuă creştere, acest segment cunoscând o creştere a cotei cu 5 puncte procentuale, comparativ cu aceeaşi perioadă al anului trecut, înregistrând o cotă de 33.5% pe piaţa europeană. În creştere sunt şi modelele din segmentul E şi cele sport, pe când în celelalte segmente este înregistrat un declin.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter