Volkswagen I.D. R Pikes Peak a debutat în Franţa cu 680 CP şi 650 Nm

Super-car-ul electric Volkswagen I.D. R Pikes Peak a debutat oficial în oraşul Ales, Franţa, cu primele date oficiale. Bolidul este pregătit să cucerească traseul renumit Pikes Peak din statul Colorado, SUA, şi vine cu un substrat tehnic impunător.
Bolidul special pregătit pentru cursa, care va avea loc la 24 iunie curent, va fi testat în timpul apropiat pe traseul Pole Mecanique Ales-Cevennes, situat în apropierea oraşului Ales, unde a avut loc premiera. La volanul Volkswagen I.D. R Pikes Peak va fi pilotul Romain Dumas, care anterior a obţinut trei victorii la Pikes Peak şi două la cursele Le Mans. Sarcina pilotului francez este de a înregistra un nou record şi să surclaseze recordmanul actual Rhys Millen, care a cucerit traseul în 2016 la volanul electrocarului eO PP100 cu 1,600 CP cu în timp record de 08:57.118. Ultimul, din nou va participa la cursa Pikes Peak la volanul unui Bentley Bentayga.
Traseul Pikes Peak are o distanţă de 19.99 km şi include 157 viraje neîngrădite. Cursa începe la o altitudine de 2,862 metri deasupra mării şi finalizează la altitudinea de 4,301 metri deasupra mării. Pentru a cuceri traseul, Volkswagen I.D. R Pikes Peak este propulsat de două motoare electrice situate pe ambele punţi, ce livrează o putere totală de 680 CP şi 650 Nm şi este "încălţat" în anvelope sport Michelin 31/71-18.
Bolidul are la bază platforma MEB şi măsoară în lungime 5,200 mm, având un ampatament de 2,850 mm. Volkswagen I.D. R Pikes Peak are la bază o construcţie monococă realizată din fibră de carbon, având o carcasă protectoare din oţel, iar greutatea totală a acestuia nu atinge 1,100 kg.

Deşi viteza de accelerare şi cea maximă nu sunt criteriile determinante în stabilirea unui record pe Pikes Peak, de primă importanţă fiind manevrabilitatea bolidului şi iscusinţa pilotului, Volkswagen I.D. R Pikes Peak indică cifre uimitoare de acceleraţie – 2.25 secunde până la 100 km/h şi viteză maximă de 240 km/h.
0
2,137
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!