Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

1,000 euro per CP: Noul Porsche 911 GT3 R destinat traseelor de curse

11 Mai 2018 - 13:44
Denis Godorozea
Porsche prezintă noul sportcar 911 GT3 R, destinat curselor GT3. Bolidul are la bază modelul de serie Porsche 911 GT3 RS şi vine cu modificări consistente pentru cursele pe circuit.
Noul Porsche 911 GT3 R are sub capotă aceeaşi unitate boxer de 4.0 litri cu 6 cilindri, care în urma modificărilor livrează 549 CP. Motorul se cuplează la cutia secvenţială cu 6 trepte şi ambreiaj sport. Frânarea excepţională va fi asigurată de discurile de frână cu ventilare de 390 mm pe puntea faţă şi 370 mm pe puntea spate.
Exteriorul beneficiază de elemente aerodinamice modificate, ce includ alte bare de protecţie cu incizii imense de aer, şi un eleron imens la posterior. Pentru reducerea greutăţii proprii a sportcar-ului, caroseria este compusă din aliaj de oţel şi aluminiu, iar elementele exterioare, precum plafonul, arcurile laterale, portierele şi difuzorul integrat în bara de protecţie spate sunt compuse din fibră de carbon. Din acelaşi material sunt realizate panourile portierelor la interior şi planşa de bord.
Livrările primelor exemplare Porsche 911 GT3 R vor începe din luna decembrie al acestui an, iar comenzile pot fi plasate imediat după prezentare. Preţul de start fără taxe constituie 459 mii euro, iar dacă e să adăugăm aici TVA-ul de 19% stabilit de legislaţia germană, preţul sportcar-ului atinge 546,210 euro, sau circa 1,000 euro per CP!
Preţul poate depăşi şi această sumă cu echipamentul oferit opţional, printre care sistemul de monitorizare a presiunii în anvelope, iluminare ambientală, iluminare exterioară a numărului de ordine în cursî şi sistemul de înregistrare a datelor cursei pe un dispozitiv de stocare extern.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (11 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter