Acesta putea fi Opel Corsa sedan, care să concureze cu berlinele accesibile din clasa B în Europa

Buick a prezentat noul sedan Excelle, destinat pieţei chineze, menit să concureze direct cu sedanurile din segmentul B, precum Hyundai Verna (cunoscută în ţara noastră cu denumirea Accent) şi KIA Rio. Noul Buick Excelle devine, astfel, cel mai accesibil şi compact model din gama producătorului american.
Aspectul exterior al noului sedan trezeşte sentimente de nostalgie, combinând limbajul stilistic cu modelele Opel de generaţie precedentă cu cele prezente. Nici nu e de mirare, fiind parte a concernului General Motors, Opel şi Buick aveau în gama sa adesea modele similare cu design identic, iar platformele şi substratul tehnic era acelaşi – motoarele, platforma şi sistemul multimedia IntelliLink. Astfel, noul Buick Excelle prezintă cum ar putea arăta un Opel Corsa sedan, destinat pieţei europene, care să concureze aici cu sedanurile din segmentul B.
Americanii nu se grăbesc să dezvăluie toată informaţia despre noul model, refuzând să destăinuie informaţii despre platforma, ce stă la baza noului model. Sub capota Buick Excelle îşi va face loc unitatea aspirată natural pe benzină de 1.3 litri din seria Ecotec de 107 CP. Motorul se cuplează la o cutie manuală cu 6 trepte, iar opţional, pentru prima dată pe un model Buick, este disponibilă o cutie de tip variator stepless. În viitor sedanul ar putea primi şi unitatea turboaspirată de 1.0 litri cu 115 CP.
Designul habitaclului nu a fost dezvăluit încă, dar cel mai probabil acesta nu va aduce în sine nimic revoluţionar, căpătând un aspect familiar cu habitaclurile actuale din gama Buick/Opel. Versiunea incipientă va include 6 airbag-uri şi sistem activ de stabilizare, iar opţional vor fi disponibili senzori de parcare, cameră de marşarier şi, cel mai probabil, sistem multimedia IntelliLink cu ecran tactil, însă doar pentru versiunile de top.

Vânzările noului sedan vor începe în următoarele luni în China, preţul de start fiind de circa 13 mii dolari. Puţin probabil ca modelul să fie disponibil şi pe alte pieţe, dat fiind faptul că a fost dezvoltat special pentru China, care a devenit pentru marca americană un adevărat colac salvator.
0
2,000
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!