Angajații Opel și șefii de la PSA au ajuns la un consens: francezii nu vor mai reduce numărul muncitorilor
30 Mai 2018, 17:42
Angajații Opel au găsit un compromis cu noii șefi de la PSA Peugeot-Citroen și vor înceta protestele. Reamintim că mai mulți ingineri cu vechime
a companiei germane au părăsit posturile de muncă în favoarea altor producători auto, fiind nemulțumiți de planul de restructurare propus de francezi, care prevedeau limitarea posturilor de muncă cu 3,700 locuri prin pensionări anticipate și plecări voluntare.

Astfel, după mai multe tratative, părțile au ajuns la un consens.
Francezii s-au angajat să păstreze locurile actuale de muncă a tuturor angajaților actuali Opel pânp în anul 2023, când va fi propus un nou plan de restructurare, iar în schimb, angajații companiei germane au fost deacord ca salariile sale să fie majorate nu mai devreme de anul 2020.
Însă doritorii de a beneficia de programul de pensionare anticipată și plecare voluntară vor putea folosi oportunitatea în continuare. Totodată francezii s-au angajat să investească în fabricile Opel din Germania.
Conform planului de investiții aprobat de părți, SUV-ul Opel Grandland X va fi produs și la fabrica germană din Eisenach din 2019, iar cu un an mai târziu la această uzină
va fi dat startul producției și versiunii hibride a modelului. Pe lângă aceasta, PSA va investi în cercetări și dezvoltarea uzinelor Opel din Kaiserslautern și Ruesselsheim.
PiataAuto.mdDenis Godorozea
0
2,209
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!