Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Audi e-tron va fi primul automobil de serie cu oglinzi retrovizoare virtuale

30 Mai 2018 - 16:46
Denis Godorozea
Audi au oferit informații noi despre viitorul SUV electric e-tron, premiera căruia este planificată pentru vara acestui an. Printre cele mai curioase inovații, care vor debuta pe crossover-ul german, se enumeră oglinzile retrovizoare laterale digitale – premieră pentru automobilele de serie.
Versiunea de serie Audi e-tron va prelua mai multe tehnologii de la conceptul cu aceeași denumire, printre care și camerele laterale de luat vederi, care vor substitui prin sine oglinzile retrovizoare. Imaginile capturate de camere vor fi proiectate pe niște ecrane amplasate în zona între portiere și cadranele de bord. Tehnologia va fi oferită opțional, iar variantele incipiente e-tron vor fi dotate cu oglinzi retrovizoare "tradiționale". Germanii numesc tehnologia "oglinzi exterioare virtuale" și precizează că acestea sunt cu 15 cm mai înguste decât oglinzile standard. Camerele de luat vederi vor dispune de trei regimuri de afișaj, adaptate pentru diferite condiții de șofat: pentru autostradă, orașe și în parcare.
Totodată Audi e-tron are un coeficient aerodinamic de 0.28, sau cu 0.07 mai mic decât la un SUV de dimensiuni similare dotat cu motor cu ardere internă, iar asta grație folosirii multiplelor elemente aerodinamice speciale, care nu ar putea fi folosie la un automobil cu motor cu ardere internă, dar și datorită suspensiei adaptive, care poate micșora garda la sol cu până la 26 mm la viteze de peste 120 km/h. Acest fapt a contribuit la sporirea autonomiei cu 35 km, astfel încât SUV-ul electric va putea parcurge până la 400 km conform standardului WLTP.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (3 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter