BMW Eleganza Grand Tour: cele 3 automobile şi 2 motociclete au ajuns la Concorso d'Eleganza. Ce vom face aici? (VIDEO)

După multe zile cu trasee superbe alpine, BMW Eleganza Grand Tour a ajuns la poalele sudice ale Alpilor, unde tocmai şi-a luat startul Concorso d’Eleganza la Villa d’Este, probabil cel mai special eveniment automobilistic din lume, dedicat maşinilor şi motocicletelor savuroase din toată istoria existenţei lor! Da, maşinilor şi motocicletelor savuroase, iar noi ajungem la acest eveniment cu maşini şi motociclete savuroase din zilele noastre. BMW Eleganza Grand Tour ajunge la Concorso d’Eleganza şi vrem neapărat să vă spunem ce vom face aici şi cum se va vedea Concorso d’Eleganza în următoarele zile pe PiataAuto.md / GT.md!
Misiunea noastră pentru ziua de ieri era să ajungem din Livigno, unde fuseserăm cazaţi, în Como, parcurgând noi trasee superbe. Ca în fiecare zi, dimineaţa a început cu check-out-ul de la hotelul în care eram cazaţi, iar asta înseamnă inevitabil şi o nouă achitare cu cardul Mastercard, partenerul nostru inovaţional din BMW Eleganza Grand Tour.
Curând am pornit la drum, entuziasmaţi de destinaţia finală a zilei de astăzi mai mult ca oricând. Ce poate fi mai frumos decât să conducem automobile GT adevărate şi motociclete superbe către cel mai extraordinar eveniment al lumii auto?

Însă, se vede că iarna şi primăvara au fost marcate de zăpezi record în Alpi, astfel încât ieri am avut surpriza unui nou pas montan, care e încă închis la o dată atât de târzie. E vorba de pasul montan ce leagă pe cel mai scurt drum Livigno de Elveţia.
A trebuit să facem cale întoarsă şi să alegem o rută ocolitoare pentru a traversa colţul de Elveţie dorit de noi, dar nu ne-am amărât prea mult, pentru că vom traversa mult mai multe drumuri din Elveţia în următoarele zile.
Cele două motociclete şi cele trei automobile au condus ieri prin condiţii meteo superbe de mai, având parte de cele mai vii peisaje pe care ţi le poţi imagina pentru luna mai. Au fost noi serpentine înconjurate de văi şi piscuri, dar de această dată parcă au fost mai verzi şi mai vii ca oricând! Şi cât de plăcute sunt aceste BMW-uri pentru a fi conduse pe aici! Şi mă refer, fireşte, atât cele cele 3 BMW-uri Seria 6 Gran Turismo cu motoare de 3.0 litri din expediţie, cât şi la motocicletele noastre – BMW R 1200 GS şi BMW R nineT!
Ultima parte de drum spre Como a fost mai rapidă, întrucât drumul SS38 din Italia, ce duce spre Como, este un drum rapid, aproape o autostradă. După amiază ajunseserăm deja pe malul Lacului Como, iar în scurt timp şi la Concorso d’Eleganza.

Prima descoperire mică, dar plăcută de aici, au fost că automobilele cu rol de shuttle pentru invitaţii de la ediţia din acest an Concorso sunt... BMW Seria 6 Gran Turismo, identice celor din expediţia noastră! Erau firesc să fie BMW-uri, întrucât Concorso d’Eleganza e organizat de ani buni de BMW Group, dar ne-a plăcut să descoperim concidenţa maşinilor pe care le-am solicitat noi pentru Eleganza Grand Tour şi a maşinilor pe care le-a ales producătorul bavarez pentru acest eveniment.
Graţie invitaţiei speciale pe care o avem de la BMW Group şi BMW Moldova, prin distribuitorul din ţara noastră, Autospace, vom fi prezenţi la Concorso d’Eleganza cu acces deplin la toate componentele evenimentului, componente care se vor vedea inevitabil şi pe PiataAuto.md, într-o manieră savuroasă, care-i va încânta pe pasionaţii de maşini şi motociclete. Graţie acestei invitaţii, vom vedea în detaliu atât concursul de automobile, cât şi cel de motociclete de la Concorso, iar relatările despre ceea ce va fi expus vor fi multe pe parcursul următoarelor zile de week-end şi chiar după aceasta!
În acest an Concorso d’Eleganza la villa d’Este are tematica Hollywood-iană drept motto principal. Însăşi Villa d’Este a fost protagonista mai multor filme renumite din cinemateca mondială, până şi James Bond ajungând aici într-unul din filme, iar astăzi la Villa d’Este vor fi expuse zeci de maşini şi motociclete, care au avut legături strânse şi simbolice cu lumea filmului. Pe lângă asta, şi-au anunţat participarea şi mulţi dintre actorii renumiţi, care au figurat în aceste pelicule! Va fi un eveniment special, care trebuie urmărit şi savurat cu plăcere şi cu admiraţie!

Fiţi alături de noi, iar până vin relatările de la Concorso d’Eleganza, savuraţi şi un scurt video cu momentele zilei de ieri pentru caravana expediţională, înainte de a ajunge în Como!
0
3,709
GALERIE FOTO (13 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!