Bosch intenţionează să lanseze automobile autonome pe străzile Clujului
29 Mai 2018, 17:23
Compania Bosch negociază cu autorităţile din România lansarea automobilelor autonome pe străzile Clujului. Proiectul are ca scop testarea sistemelor dezvoltate de Bosch pe drumurile publice, iar ulterior compania ar putea construi o pistă de teste în apropierea oraşului Cluj.

Compania Bosch de mai mulţi ani dezvoltă propriul sistem de pilot automat, iar automobilele sale sunt testate în mai multe oraşe
la nivel global. La dezvoltarea sistemelor autonome participă inclusiv şi uzina Bosch din oraşul Cluj, unde sunt fabricate radare şi sisteme de captare a imaginilor video, pe când reprezentanţa companiei din Ardeal participă la dezvoltarea softurilor pentru sistemele de pilot automat.

Dacă va obţine autorizaţia, Bosch intenţionează lansarea automobilelor sale autonome pe străzile Clujului.
La bordul automobilelor mereu vor fi prezenţi şoferi, pentru a supraveghea acţiunile sistemului şi de a interveni, în caz de necesitate, în condusul vehiculului. Ulterior compania intenţionează să construiască o pistă de teste în apropierea oraşului Cluj, pentru simularea unor situaţii neprevăzute în traficul rutier.
PiataAuto.mdDenis Godorozea
0
1,913
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!