Brabham BT62 - supercar-ul exclusiv ce marchează renaşterea companiei australiene
3 Mai 2018, 12:53
Compania Brabham prezintă noul supercar BT62, destinat traseelor de curse. Modelul se remarcă prin faptul că este construit "de la zero", fără folosirea unor platforme deja existente şi cu motorul aspirat natural.

Caroseria Brabham BT62 este compusă în totalitate din fibră de carbon. La interior îşi fac
loc carcasa

de protecţie, scaune sport, volan de curse şi planşă de bord LCD. Drept rezultat, supercarul cântăreşte doar 972 kg. Elementele exterioare nu doar formează un design agresiv,
dar şi sunt capabile să genereze o forţă de apăsare de până la 1,200 kg! Performanţele maxime şi emoţii excepţionale vor fi generate de sistemul de launch control.
Supercar-ul este pus în mişcare de un benzinar aspirat natural V8 de 5.4 litri, capabil să dezvolte 710 CP şi 667 Nm cuplu maxim, transmis pe puntea spate. Frânarea va fi asigurată de discurile carbon-ceramice Brembo.
De menţionat, că anume compania Brabham a folosit pentru prima dată discuri de frână de acest fel încă în 1976! Compania, însă, a evitat să dezvăluie caracteristicile dinamice a propriului model.
Brabham BT62 va fi produs într-un număr limitat de 70 exemplare, care vor omagia cei 70 ani de la startul carierei de pilot de curse a fondatorului
companiei David Brabham. Bolizii vor fi asamblaţi la noua uzină a companiei din Australia, iar preţul fiecărui
exemplar va constitui câte 1 milion lire sterline, fără taxe. Livrările primelor exemplare vor demara până la finele acestui an.
Scurt istoric

Compania Brabham a fost fondată de inginerul şi pilotul de curse australian Jack Brabham. Compania a participat la cursele Formula 1 între anii 1962 şi 1992, timp de 30 ani a reuşit să înregistreze mai multe victorii, iar bolizii participanţi la curse erau dezvoltaţi de companie de sine stătător,
fiecare model nou având un număr de ordine propriu. Ultimul proiect al companiei purta denumirea Brabham BT61 – acesta avea să participe la cursele Formula 1 din anul 1993, însă din cauza falimentului companiei, proiectul nu a fost dus până la capăt. Fondatorul companiei, Jack Brabham s-a stins din viaţă în 2014,
iar ulterior fiul acestuia, David Brabham a decis să ofere o nouă viaţă companiei tatălui său. După 4 ani de proiectare, compania reînviată a prezentat noul supercar cu numărul de ordine BT62. În prezent compania australiană nu participă la cursele Formula 1, însă ulterior intenţionează să revină în cursele de 24 de la Le Mans, unul din piloţi fiind chiar şeful actual – David Brabham.
PiataAuto.mdDenis Godorozea
0
1,996
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!