Cererea prea mare pentru Volvo XC40 îi determină pe suedezi să mărească producția crossover-ului!

Compania Volvo anunță mărirea producției crossover-ului XC40 din cauza cererii mult peste așteptări pentru cel mai compact SUV din gamă. Astfel, suedezii vor crește numărul exemplarelor produse la uzina din Belgia, iar începând cu anul viitor crossover-ul va fi produs și la uzina companiei din China.
Segmentul SUV-urilor se înregistrează o continuă creștere de la an la an, iar de cea mai bună cerere profită modelele compacte din această clasă. Era și de așteptat, că conform tendințelor pieței mondiale, noul Volvo XC40 se va bucura de o cerere mare pe piață, însă cele peste 80 mii comenzi primite până acum au depășit orice așteptări a companiei, iar pentru a satisface această cerere enormă, a fost luată decizia de a crește producția la uzina din Belgia și de a începe producția la uzina din China.
Volvo XC40 a debutat în toamna 2017 și a devenit un model foarte important pentru companie. Cel mai compact crossover a primit distincția Automobilul Anului în Europa pentru anul 2018 – prima victorie pentru suedezi în acest concurs. Totodată acesta este primul model Volvo, care a primit un motor de producție proprie cu 3 cilindri și primul model construit pe baza platformei CMA, iar cea din urmă va servi și bază pentru câteva modele noi în viitor, din spusele oficialilor suedezi.
0
1,782
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!