Confirmat: Ford va produce încă un model în România

Ford a confirmat oficial că la uzina din Craiova, România, în viitorul apropiat va începe producția unui alt model, pe lângă crossover-ul EcoSport produs în prezent. Decizia atrage după sine investiții majore și crearea unor locuri de muncă noi la uzina din statul vecin.
Pentru pregăti uzina din Oltenia pentru producția unui model adițional, americanii vor investi 200 milioane euro și vor crea 1,500 locuri de muncă noi, ceea ce înseamnă că ulterior uzina va dispune de 5,900 angajați în total. Producătorul nu dezvăluie denumirea modelului nou, însă declară că acesta se echipează cu unitatea 1.0 EcoBoost, de asemenea produsă la uzina românească.
În presa locală se vehiculează că modelul, care urmează să fie produs în Craiova, poartă denumirea de uzină BX 726, iar litera "B" ar sugera apartenența acestuia la segmentul automobilelor subcompacte, iar Ford este prezent în Europa în acest segment cu Fiesta, însă acesta este produs la uzina din Koln, Germania. Astfel, cel mai probabil americanii intenționează să adapteze uzina pentru producția subcompactei KA+, prezente pe piața europeană, dar importată din India în prezent.
Americanii nu dezvăluie nici termenii startului producției noului model, iar presa din România presupune că producția va începe nu mai devreme de cea de-a doua jumătate al anului 2019, uzina având nevoie de circa 12 luni pentru adaptare. Totodată presa română estimează, că cu această nouă investiție, din 2008 până în prezent Ford a investit în Craiova 1.5 miliarde euro în total.
0
2,370
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!