Confirmat: Noua generaţie BMW X5 va fi prezentată până la finele acestui an

BMW a confirmat oficial că noua generaţie X5 va fi prezentată până la finele acestui an. Declaraţia aparţine CEO-ului BMW Harald Kruger. Vânzările noului SUV vor demara, cel mai probabil, la începutul anului 2019, ceea ce înseamnă că actualul model va fi pensionat după doar 5 ani de producţie.

Bavarezii nu au dezvăluit informaţii despre substratul tehnic al viitorului SUV. În prezent se cunoaşte că viitorul X5 este construit pe platforma modulară CLAR şi va dispune pentru prima dată de suspensie pneumatică pentru toate cele patru roţi. Producţia modelului va avea loc la uzina bavarezilor din oraşul american Spartanburg, unde în prezent este produsă generaţia actuală X5.
Generaţia actuală BMW X5 a fost lansată în 2013 şi de-a lungul carierei nu a beneficiat de o modernizare sau un facelift, locul acestuia urmând să fie preluat de generaţia absolut nouă al SUV-ului bavarez. Graba germanilor poate fi motivată prin faptul că, de fapt, actualul X5 în caroseria F15 nu este întrutotul un model nou, prezentând în sine o modernizare majoră a platformei şi substratului tehnic al SUV-ului precedent în caroserie E70, apărut pentru prima dată în 2006.
Afară de noul X5 bavarezii pregătesc o serie de premiere pentru anul curent. Astfel, cea mai apropiată premieră este noul coupe de top BMW Seria 8, care ulterior va deriva într-o decapotabilă şi un coupe cu 4 uşi, ce se va situa în vârful gamei de modele al germanilor. Până la finele acestui an va mai fi prezentat un model de top – noul X7, care are la bază aceeaşi platformă tehnică cu viitorul X5 – CLAR. O altă premieră o va marca conceptul iNext, care va prefaţa viitorul model complet electric de serie.
0
1,840
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!