Dan Untură, destăinuire despre BMW R nineT din Eleganza Grand Tour!...

17 Mai 2018, 15:11
Redacţia PiataAuto.md, cu referire la Dan Untură
BMW R nineT va fi una din motocicletele participante la apropiata noastră expediţie, în care maşinile se vor duela cu motocicletele, iar comunitatea de motociclişti ne-a asaltat deja cu întrebări de ce anume R nineT va figura la BMW Eleganza Grand Tour. Dacă în cazul celeilalte motociclete – BMW R 1200 GS – totul e absolut clar, ea fiind cel mai potrivit model pentru o asemenea expediţie prin munţi, atunci R nineT e mai degrabă un coffee racer, cu care să tragi o fugă în localul preferat seara. Dar, alegerea noastră ascunde mai multe secrete, o parte din care vi le-am spus în articolul de ieri, legat de Concorso d’Eleganza, dar şi în articolul în care am prezentat în detaliu motocicletele şi datele lor tehnice.
Totuşi, cea mai bună explicaţie, una intensă şi emoţională, vine chiar de la colegul nostru aventurier Dan Untură, cel care va conduce minunatul BMW R nineT în expediţie. Savuraţi textul lui de mai jos!

„Prima dată am văzut-o în Barcelona...

Era o seară caldă de septembrie. Mă plimbam prin parcul Guell, când am văzut-o. EA îşi răsfăţa corpul frumos în ultimele raze ale soarelui hispanic sub privirile lungi ale celor ce treceau pe alături.

La început nu înţelegeam nimic. De unde? Cum? Cum am putut sa trăiesc până acum fără că să ştiu că EA există?

Cui să-i mulţumesc pentru aceea că am avut ocazia s-o cunosc personal, s-o admir, să îi ating formele perfecte ale corpului şi să văd că ea e reală?
Soţia era cu mine. Nu puteam să ascund emoţiile. Şi ea a văzut. Dar a tăcut. Ştia că nu mai poate fi schimbat.

O admiram înmărmurit pe EA. Soţia se uita lung la mine şi tăcea...

Aşa am cunoscut această capodoperă germană cu numele de BMW R nine T, la început de toamnă a anului 2014. Atunci BMW Motorrad împlinise 90 de ani de la înfiinţare şi cu acest prilej a scos acest model. E un omagiu la lunga istorie a motocicletelor BMW, a celor adevărate, clasice, cu caracter.

Mulţi nu m-ar fi înţeles. Nu are ceva deosebit. Ba chiar mai mult – nu are multe lucruri care sunt indispensabile în ziua de azi. Motorul e cu răcire prin aer, nu eşti apărat de vânt şi ploaie, nu are genţi şi sisteme electronice de ultimă generaţie, e mai puţin comodă pentru drumuri lungi, e pretenţioasă la calitatea carosabilului, are şaua mică, minim plastic, rezervor şi cadru din metal şi costă cât o avere.

Ştiţi ce are, însă? Are acel farmec, care te duce în anii tinereţii tale, atunci când motocicletle erau exact aşa - doar metal, vibraţii şi explozii de emoţii. Cine a avut motocicletă în tinereţe, mă înţelege.

Eu zic că e cea mai frumoasă motocicletă de la BMW.
EA nu are nevoie de fard, coafură, rochie, tocuri, ochi vopsiţi, că sa fie frumoasă. E splendidă prin faptul că e atât de laconică.

Peste 3 zile voi fi cu ea. O săptămână şi un pic. În Alpi. Pe drumuri montane. Cu serpentine, verde de primăvară, pasaje montane, vederi feerice şi EA – frumuseţea de R nine T de la BMW.”
0
2,975
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!