Elon Musk: versiunea de top Tesla Model 3 va fi cu 15% mai rapidă decât BMW M3

O porție de informații noi despre viitoarea versiune de performanță Tesla Model 3 a fost oferită de Elon Musk pe contul său de Twitter. Șeful companiei americane a dezvăluit, că dezvoltarea noii versiuni este în toi, și a oferit mai multe detalii despre aceasta, numind și prețul aproximativ.

Tesla Motors pregătește, de fapt, nu doar o versiune de performanță de top, ci și câteva mai modeste, dezvoltate pe baza versiunilor existente, diferența de bază ale căror va fi tracțiunea integrală. Modelele cu tracțiune integrală, precum și Model S și Model X, vor dispune de câte două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte, pe când unul este setat pentru performanțe maxime, cel de-al doilea este orientat spre o autonomie maximă. Versiunea de top de performanță la fel va dispune de sistem de tracțiune integrală, și va primi denumirea Performance.
Elon Musk nu a dezvăluit puterea totală al viitorului sedan de performanță, spund doar că acesta va fi cu până la 15% mai rapid și manevrabil decât BMW M3. Sedanul va accelera până la 60 mph (96 km/h) în 3.5 secunde (BMW M3 execută același exercițiu în 3.9 secunde). Viteza maximă va fi limitată electronic la 250 km/h, iar bateriile vor stoca energie suficientă pentru o autonomie de până la 500 km, având la bază bateria de 75 kWh, adică cea de top, instalată pe versiunile actuale Long Range.

Tesla Model 3 Performance va avea la bază nivelul de dotări de top, iar de versiunile oferite în prezent aceasta se va distinge cu jantele din aliaj originale de 20 inch, pe când în prezent pentru Model 3 sunt disponibile cele de 19 inch. La exterior Model 3 Performance va dispune de un eleron din fibră de carbon pe capacul portbagajului, iar la interior își vor face loc materiale de o calitate mai înaltă. Prețul numit de Elon Musk pentru viitorul Model 3 Performance constituie 78 mii dolari – cu toate opționalele incluse, afară de sistemul de pilot automat. Totodată miliardarul a declarat, că versiunea de top al sedanului electric va avea un preț apropiat cu cel al sedanului BMW M3 în SUA, însă acesta poate fi cumpărat contra prețului de 66,500 dolari, diferența constituind circa 11,500 dolari.
Versiunea cu tracțiune integrală dar fără denumirea Performance de asemenea va indica performanțe uimitoare – aceasta va putea accelera până la 60 mph în 4.5 secunde (versiunea cu tracțiune pe puntea spate execută același exercițiu în 5.1 secunde), pe când viteza maximă va constitui 225 km/h. Cu același pachet de baterii, Tesla Model 3 va putea parcurge până la 500 km, însă prețul de start pentru aceasta este mai atrăgător – circa 49 mii dolari, cel de-al doilea motor, situat pe puntea față, având un preț de 5,000 dolari.

Tesla Motors va începe preluarea comenzilor pentru noile versiuni Model 3 în viitorul apropiat, însă se declară că clienții vor avea de așteptat noile modele un terment de la 6 la 9 luni – compania americană nu a reușit să înlăture toate problemele de producție.
0
1,699
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!